Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Το αστείο συνεχίζεται - Τα "κατόπιν ενεργειών μου" του Λ. Τσαβδαρίδη και το χαλάζι- Λάζαρος η αστραπή

Λάζαρος Τσαβδαρίδης,
ο αστραπιαίος
Τι κι αν τους δουλεύουν όλοι, τι κι αν ο κόσμος γελάει με την τακτική τους αυτοί συνεχίζουν ακάθεκτοι. Μη σας πω ότι παρακαλούν να ρίχνει χαλάζι και να κάνει πλημμύρες για να βγάζουν δελτία τύπου με τα οποία λένε ότι αντέδρασαν αστραπιαία και ενημέρωσαν αρμοδίως ώστε να αποζημιωθούν οι...
πληγέντες.

Ο καλύτερος της τακτικής αυτής είναι μακράν από τους υπόλοιπους ο Λαζ. Τσαβδαρίδης. Βουλευτής με εμπειρία στο θέμα αφού του έκανε καλό η πρώτη διετία στη βουλή έχοντας αντίπαλο τον Μ. Χαλκίδη που ήταν ο κορυφαίος.
Ο Λάζαρος λοιπόν, δεν άφησε τη χτεσινή χαλαζόπτωση να πάει χαμένη. Δε λογάριασε ότι είναι Κυριακή, δεν λυπήθηκε το weekend του προέδρου του ΕΛΓΑ, σκέφτηκε το συμφέρον της Ημαθίας και των πληγέντων και σήκωσε το τηλέφωνο. Κάλεσε τον αρμόδιο του ΕΛΓΑ και αφού του περιέγραψε την κατάσταση Κυριακάτικα του ζήτησε με στόμφο να ανοίξει η υπηρεσία από Δευτέρα κατάλογο πληγέντων για να πάνε να κάνουν δήλωση ζημιάς.
Βέβαια, ο βουλευτής φρόντισε να το κοινοποιήσει το ανδραγάθημά του στέλνοντας ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα ενημέρωσης για να εισπράξει το "μπράβο" των Ημαθιωτών και να δικαιολογήσει και την βουλευτική αποζημίωση βεβαίως βεβαίως.

Διάβασα κι εγώ το δελτίο του βουλευτή και εντυπωσιάστηκα είναι η αλήθεια. Με εντυπωσίασε το "αστραπιαία" και ότι ενημέρωσε τον αρμόδιο.
Δηλαδή, ρωτώ, ο ΕΛΓΑ υπήρχε περίπτωση να μην ενημερώθηκε μετά από αυτή την καταστροφή που έπληξε τους ασφαλισμένους του;
Το ότι ενημερώθηκε Κυριακάτικα σημαίνει ότι θα τους αποζημιώσει νωρίτερα; Μήπως θα τους δώσει περισσότερα; Μήπως θα τους δώσει και μια καραμέλα;

Φαντάζεστε το πως θα έβριζε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ αν του τηλεφωνούσαν και οι άλλοι της Ημαθίας; Αν το πρωί τον ξύπναγε ο Λάζαρος, ακολουθούσε η Γεωργία και τον αποτελείωνε ο Απόστολος;
Κι αν συνέχιζαν μέχρι τώρα που γράφω οι βουλευτές της Κοζάνης; Οι βουλευτές της Αργολίδας; Της Καστοριάς;
Τσίρκο.

Όσο συνεχίζεται αυτή η τακτική που είναι αν μη τι άλλο αστεία και παλαιοκομματική τόσο πιο πολύ ευτελίζονται οι ίδιοι οι βουλευτές, το θεσμικό τους αξίωμα, ο ρόλος τους, η πολιτική συνολικά.
Είμαι βέβαιος ότι ουδένα αποτέλεσμα θα έχει αυτό το δελτίο τύπου για τον Τσαβδαρίδη όπως δεν είχε και για τον συνάδελφό του τον Σιδηρόπουλο και τον Τόλκα του ΠΑΣΟΚ που δεν σώθηκαν από τα δεκάδες δελτία που έστελναν διαλαλώντας τα "κατόπιν ενεργειών μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: