Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

KAΡΑΜΠΑΤΖΟΣ: ΣΕ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Μετά τη δημοσιοποίηση των προτάσεων της αρμόδιας επιτροπής που περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο Αναδιάρθρωσης των Νοσοκομείων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αναστάσιος Καραμπατζός δήλωσε:«Το προτεινόμενο σχέδιο και οι προτάσεις του Υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο Νάουσας είναι σε θετική κατεύθυνση. Η διοικητική ενοποίηση, η συμπληρωματική λειτουργία και η συνεργασία των Νοσοκομείων Νάουσας και Βέροιας, που είναι ευτύχημα για την Ημαθία, μας βρίσκει σύμφωνους, καθόσον θα προκύψει καλύτερη οργάνωση, περιστολή δαπανών κλπ. Σε συνέχεια της άτυπης ενημερωτικής συνάντησης που έγινε με τη συμμετοχή του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης κ. Ζηλίδη, των διοικητών Νοσοκομείων, της Δημάρχου Βέροιας και γιατρών, θεωρούμε ότι οι προτάσεις για τη συνέχιση λειτουργίας των κλινικών του Νοσοκομείου Νάουσας, εξασφαλίζουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης για όλους τους πολίτες. Είναι πολύ σημαντικό ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος του με την ανάπτυξη Μονάδας Φυσικής Αποκατάστασης και ενισχύεται ο διακριτός ρόλος που έχει λόγω της ιστορικής διαδρομής του από το 1937 μέχρι σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής (αποβιομηχάνιση, μεγάλη ανεργία, αποδυνάμωση άλλων δημοσίων υπηρεσιών κλπ).

Θέλω να τονίσω ότι σε αυτή τη φάση της διαβούλευσης και μέχρι την τελική διαμόρφωση του σχεδίου, που οριοθετείται αρχές Ιουνίου, μετέχουμε στο διάλογο αλληλέγγυοι και με εμπιστοσύνη στους στόχους και τις κατευθύνσεις των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Ολοκληρωμένη ενημέρωση και συζήτηση για το θέμα του Νοσοκομείου Νάουσας θα γίνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 23 Μαΐου, στην οποία θα συμμετέχει ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστος Ζηλίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: