Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ ΖΗΤΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ

Την εξεύρεση λύσης για τους 247 μετανάστες, οι οποίοι διανύουν τη 18η ημέρα απεργίας πείνας, ζήτησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ από την κυβέρνηση, καταδεικνύοντας την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται....
Οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς ζήτησαν "να δοθεί λύση στο πρόβλημα των μεταναστών με βάση την πραγματική κατάστασή τους, δηλαδή το γεγονός ότι επί χρόνια παραμένουν και εργάζονται στη χώρα. Σημείωσαν δε ότι "προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η χρόνια πρακτική της εκμετάλλευσης των μεταναστών είχε ως αποτέλεσμα την εκ μέρους τους αδυναμία συγκέντρωσης των απαραίτητων για τη νομιμοποίησή τους ενσήμων".

Επισημαίνουν δε ότι "η εξάντληση της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας αφήνει ακόμα και σήμερα, περιθώρια ικανοποίησης του βασικού τους αιτήματος για νομιμοποίηση".

Τονίζουν ωστόσο ότι το γενικότερο μεταναστατευτικό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εφόσον γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο, για την αναγνώριση και διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μεταναστών.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: