Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΡΑΓΚΟΥΣΗ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ, ΔΕ ΡΩΤΑΓΕΣ;

της Άλμα

Ο Ραγκούσης, ενώ ήρθε στην Ημαθία, καμώθηκε ότι τάχα δε γνώριζε το θέμα της ΕΝ.ΚΛΩ για να ξεφύγει από τους απηυδησμένους απλήρωτους εργαζόμενούς της. Διότι, εάν πράγματι δε γνώριζε για το θέμα, αυτό σημαίνει ότι οι ντόπιοι βουλευτάδες δεν ασχολούνται και δε μεταφέρουν στη μακρινή κυβέρνηση το θέμα. Παρόλα αυτά, Ραγκούση, δεν ήξερες, δε ρώταγες; Μα κι αν ρώταγε, από ποιον να μάθαινε; Οι γλάστρες, που τον περιστοίχιζαν, είναι άφωνες και δε μιλάνε.
Ο Ραγκούσης όμως μια χαρά φωνούλα είχε για να... μας γεμίσει φούμαρα, διατρανώνοντας, τάχα μου, έτσι, το ελληνικό σθένος και είπε:
«Κανείς απ' όλους όσοι οφείλουν να συνδράμουν την Ελλάδα να βγει από την κρίση δεν μπορεί να παρεξηγεί το ρόλο του. Ο ελληνικός λαός σε κανέναν εκπρόσωπο της τρόικας δεν έχει δώσει την εντολή ή την εξουσιοδότηση να του δίνει μαθήματα. Η ευθύνη μάς ανήκει αποκλειστικά και είμαστε σε θέση απέναντι στον ελληνικό λαό ανά πάσα στιγμή να αιτιολογήσουμε τις αποφάσεις μας.»

Θα σύμφωνήσουμε ότι πράγματι η ευθύνη για την εξαθλίωση μας είναι όλη δική σας και περιμένουμε να αναλάβετε τις εύθυνες σας.
Στο ίδιο μήκος ευαισθησίας κινήθηκε κι ο Βενιζέλος από τα Γιαννιτσά. «Ο ελληνικός λαός κυβερνά την Ελλάδα, δεν την κυβερνά και δεν τη διαφεντεύει κανείς άλλος», «Οσοι βοηθούν την προσπάθειά μας, και τους ευχαριστούμε γι' αυτό, ξέρουν πως πρέπει να σέβονται την αξιοπρέπεια και τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού».
Κανείς όμως δε έφερε αντίρρηση για την ουσία των λεγομένων της τρόικας,στην οποία χρωστάμε και απλώς μας λέει να ξεπουληθούμε για να ξεχρεώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: