Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ

της Άλμα

Ήταν στραβό το κλίμα, το ‘φαγε κι ο γάιδαρος.Ο πρωθυπουργός μεν πιστεύει ότι για όλα φταίνε τα κενά στην επικοινωνιακή πολιτική και αποδίδει την έλλειψη συνοχής στο ότι οι περισσότεροι υπουργοί συμπεριφέρονται περισσότερο ως μονάδες παρά ως «παίχτες μιας ομάδας που δίνει έναν κρίσιμο αγώνα». Γι’αυτό θα κάνει σε όλους για ακόμη μία φορά συστάσεις,όταν επιστρέψει από τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Δεν αποκλείει και αλλαγές προσώπων που έχουν δείξει αδυναμία συνεργασίας. Για παράδειγμα, ο Μ. Μπόλαρης ήταν έτοιμος, είχε ειδοποιηθεί, να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού Εσωτερικών, τις κρίσιμες ώρες του δόλιου του Ντόλιου. Η αλήθεια όμως είναι άλλη.
Η αλήθεια είναι ότι...
την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την έχει πάρει η κάτω βόλτα.Από τη μια πιέζεται από τα κοινωνικά κινήματα που ολοένα εξαπλώνονται και ενδυναμώνονται σε όλη τη χώρα,τις απέργιες οι οποίες συνεχίζονται, ακόμη κι αν έχουν ήδη ψηφιστεί οι νόμοι στη βουλή, όπως αυτή των ΜΜΜ, η Κερατέα, το μεταναστευτικό.Από την άλλη, οι βουλευτές της που αυθαδιάζουν και απειλούν να μην ψηφίζουν τα νομοσχέδια τα οποία θίγουν τις σχέσεις τους με τους ψηφοφόρους τους και κλονίζουν την επανεκλογή τους, όπως το ν/σ της Μπιρμπίλη για τη δόμηση σε περιοχές ΝΑΤURA. Ή όταν άμεσα θίγονται ίδια συντεχνιακά συμφέροντα, όπως το άρθρο για τις δικηγορικές εταιρίες και η παρέμβαση Πρωτόπαππα.


Ο συνδιασμός αυτών των δύο μαζί με την αποκάλυψη της τρόικας για τα σχέδια της κυβέρνησης ,έχουν αυξήσει τον πανικό της.Κι αφού ο πανικός δεν είναι ο καλύτερος σύμβουλος,αρχίζει να λειτουργεί το φαινόμενο ντόμινο.Δε μένει παρά να περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα κομμάτια του ντόμινο που θα πέσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: