Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με το κλείσιμο των φαρμακείων τους οι φαρμακοποιοί της Ημαθίας όπως και όλης της χώρας. Τα φαρμακεία μένουν και σήμερα κλειστά και με ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία παραθέτει μια εξέλιξη που κατά την εκτίμησή του θα αποβεί μοιραία για το επάγγελμα.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:«Επιτέλους μάθαμε όλη την αλήθεια. Ήρθαν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών που αποκάλυψαν ότι πίσω από τις ρυθμίσεις για το πληθυσμιακό, το ωράριο, τις εκπτώσεις και την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων στα κέντρα έκδοσης συνταγών, βρίσκεται η ισραηλινή αλυσίδα φαρμακείων SUPER PHARM με 137 καταστήματα στο Ισραήλ , 20 στην Πολωνία & 65 στην Κίνα!! Η εμπορική συμφωνία κλείστηκε μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και αυτής του Ισραήλ πέρσυ τέτοιον καιρό, όταν από τον ισχύοντα νόμο απαγορεύεται ρητά!! Η δήλωση Πάγκαλου, λοιπόν, για ίδρυση φαρμακείων σε εμπορικά κέντρα και supermarket δεν είναι ένας ακόμα ωμός εκβιασμός. Παίρνει σάρκα και οστά. Αυτές είναι οι περίφημες “εξειδικεύσεις” που μας επιφυλάσσει ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση.
Οι φαρμακοποιοί της Ημαθίας συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις απεργώντας αυτή την Παρασκευή και Δευτέρα 04 και 07 του μηνός αντίστοιχα. Την Τετάρτη συζητείται το νομοσχέδιο στην Βουλή και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικό Σύλλογος θα αποφασίσει για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Θέλουμε για μια ακόμη φορά να τονίσουμε ότι ο Φ.Σ.Η. δεν θα επιτρέψει ποτέ σε ξένα ή σε ντόπια μεγάλα συμφέροντα, που μοναδικό τους σκοπό έχουν το κέρδος, να αλώσουν το λειτούργημα του φαρμακοποιού και να διαλύσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα.
Την Παρασκευή 4/02/2011 θα προβούμε σε συμβολική κατάληψη του ΟΠΑΔ στις 10 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων του ταμείου του Δημοσίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: