Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ

Με υπουργική απόφαση που αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή, το μέτρο της απόσυρσης αφορά ακόμα και όσους δεν έχουν παλιό αυτοκίνητο. Αφορά σε αυτοκίνητα που αγοράστηκαν πριν το 1999. Διαβάστε τους τέσσερις τρόπους για να αποσύρεται το αυτοκίνητό σας....

Τη δυνατότητα απόσυρσης αυτοκινήτου θα έχουν από εδώ και στο εξής ακόμα και όσοι δεν διαθέτουν παλιό αυτοκίνητο, αλλά ωστόσο επιθυμούν να αγοράσουν καινούργιο.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση που δεν αποκλείεται να εκδοθεί και σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων κατά 50% σε σχέση με σήμερα.

Η απόσυρση αφορά Ι.Χ. αυτοκίνητα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έχει εκδοθεί πριν από την 1/1/1999 και το κίνητρο –δηλαδή τα μηδενικά ή μειωμένα τέλη ταξινόμησης– παρέχεται μόνο στην περίπτωση αγοράς νέου αυτοκινήτου μέχρι 2.000 κ.ε.

Τα βήματα της απόσυρσης

*Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει το αυτοκίνητο σε εγκατάσταση επεξεργασίας - ανακύκλωσης αυτοκινήτων, μέλος του επίσημου συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις μονάδες που υπάρχουν σε κάθε νομό στην ιστοσελίδα της ΕΔΟΕ www.edoe.gr ή να τηλεφωνήσουν στα τηλέφωνα 210-68.99.039, 210-68.12.620, 210-68.36.142, από τις 9 π.μ. - 5 μ.μ. Από τη μονάδα, ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. οχήματος λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής.

* Η μονάδα εκδίδει πιστοποιητικό καταστροφής το οποίο χορηγείται στον ιδιοκτήτη μέσα σε οκτώ ημέρες. Αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής αποστέλλεται από τη μονάδα ή την ΕΔΟΕ στην υπηρεσία Μεταφορών της Περιφέρειας, για να γίνει η οριστική διαγραφή του οχήματος.

* Η υπηρεσία Μεταφορών της Περιφέρειας εκδίδει εντός 5 ημερών από την παραλαβή του πιστοποιητικού καταστροφής διπλότυπη πράξη οριστικής διαγραφής. Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι η διαγραφή του οχήματος γίνεται για να χρησιμοποιηθούν τα κίνητρα της απόσυρσης. Το ένα αντίτυπο παραδίδεται στις τελωνειακές αρχές και το άλλο το κρατάει ο ιδιοκτήτης.

* Για την παραλαβή του καινούργιου αυτοκινήτου κατατίθενται στις τελωνειακές αρχές από την επιχείρηση που αγοράστηκε το Ι.Χ. τα εξής: τιμολόγιο, η πράξη οριστικής διαγραφής, βεβαίωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας 2011 και προηγούμενων ετών, αίτηση της επιχείρησης, υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86 του ιδιοκτήτου του αποσυρόμενου για τη συμφωνία του με την εμπορική επιχείρηση ως προς τη διαδικασία της απόσυρσης.

Σημειώνεται ότι, βάσει της ΚΥΑ, το αποσυρόμενο όχημα θα πρέπει να διαθέτει όλα τα μηχανικά του μέρη και όλα τα στοιχεία του αμαξώματος. Εξαιρούνται της απόσυρσης κατεστραμμένα από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό αυτοκίνητα.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: