Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ

Στη Θεσσαλονίκη συνεχίζονται οι εκδηλώσεις συμπαράστασης στον αγώνα των μεταναστών:
Τετάρτη 16/2 στις 10:00 – Παρέμβαση στην Περιφέρεια (Οικονομίδη και Ρουσίδου, Καλαμαριά)
Τετάρτη 16/2 στις 19:00 στο ΕΚΘ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση
από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία με εκπροσώπους των απεργών πείνας, τον κοσμήτορα της Νομικής σχολής του ΑΠΘ Ν. Παρασκευόπουλου και τον αντιπροέδρο της ΕΕΔΑ Κ.Τσιτσελίκη, εκπροσώπου των Πρωτοβάθμιων σωματείων.
Παρασκευή 18/2 στις..18:00 – Πορεία Αλληλεγγύης (Καμάρα)
Παρασκευή 18/2 στις 20:00 – εκδήλωση-ενημέρωση για την απεργία πείνας από την ανοιχτή συνέλευση άνω πόλης, στο στέκι άνω πόλης (πλατεία κουλέ καφέ)
Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των Β. Λέκκα, Δ. Ζερβουδάκη, «Υπόγεια Ρεύματα» και άλλων γνωστών καλλιτεχνών.
Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να κάνει δεκτό ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη» και να δηλώσει την υποστήριξη του Δήμου, στο δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας. Παράλληλα με την απόφαση αυτή ο Δήμος Θεσσαλονίκης ζητά από την κυβέρνηση να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των μεταναστών. Να θυμίσουμε ότι ανάλογο ψήφισμα συμπαράστασης δεν έγινε δεκτό στο δήμο της Αθήνας, καθώς καταψηφίστηκε από την παράταξη του δημάρχου Γ. Καμίνη και από την Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: