Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

Κριτική σε όσους καταστροφολογούν, όπως ανέφερε, για την οικονομία άσκησε ο Πρωθυπουργός από την Κομοτηνη, ζητώντας από τα ΜΜΕ να μην εξαγγέλλουν τα μαύρα μαντάτα, ώστε να μην γίνεται ο φόβος και η αμάθεια πολιτικό εργαλείο. Προχωρεί με γρήγορα βήματα ο Παπανδρέου στην περαιτέρω χουντοποίηση της κυβέρνησής του. Ζητάει αυτολογοκρισία από τα ΜΜΕ.
Έχει αντιληφθεί ότι εξαπλώνεται η αντίδραση και η ανυπακοή του κόσμου και προσπαθεί να περιορίσει τις επιπτώσεις από αυτές τις συμπεριφορές ώστε να μη καταστούν ανεξέλεγκτες τόσο για το πολιτικό σύστημα που υπηρετεί όσο και για το πολιτικό προσωπικό.
Ο Παπανδρέου, εκμεταλλευόμενος τη..συγκυρία ως γνήσιος εκπρόσωπος της κατεστημένης πολιτικής τάξης, αντί να φροντίσει, ως "σοσιαλιστής" που δηλώνει ότι είναι, να ριζοσπαστικοποιήσει το λαό του έχει δρομολογήσει πολιτικές που λίγο απέχουν από κεκαλυμμένη χούντα με πολιτικό προσωπείο.
Τα ΜΑΤ καλούνται να επιβάλλουν το διάλογο, το ΔΝΤ εξαγγέλλει την πώληση των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, το ΝΑΤΟ κάνει εν αγνοία του ΥΠΕΘΑ ασκήσεις στο Κιλκίς.
Το παιχνίδι της εθνικής κυριαρχίας είναι χαμένο και οι κύριοι αυτοί που καμώνονται ότι κυβερνούν στο όνομα του λαού δεν είναι τίποτα άλλο από πιστοί υπηρέτες των πολιτικών που σήμερα υλοποιούνται και μεταπράτες διαμεσολαβητές ώστε να γίνει η χώρα μας προτεκτοράτο των διεθνών οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει με συνέπεια τη δουλειά που έχει αναλάβει και δε βλέπουμε καμιά αντίδραση επί της ουσίας της ασκούμενης πολιτικής τόσο από τη ΝΔ όσο και το ΛΑΟΣ ει μη μόνο επί της διαχείρισης της "κρίσης".
Η Αριστερά προσπαθεί να αρθρώσει λόγο, να εμπνεύσει, να κινητοποιήσει αλλά δυστυχώς τα όρια της είναι πεπερασμένα. Η δυναμική που απαιτείται φαίνεται ότι δεν υπάρχει. Η μόνη διέξοδος που είναι ορατή είναι αυτή των κινημάτων των πολιτών που σήμερα αναπτύσσονται με διάφορες αφορμές στην επικράτεια.
Το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση κανείς δεν ξέρει αλλά πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σαν να περνας ΣΥΡΙΖΑ απο τη δημοκρατικη αριστερα?μηπως να το ξανασκεφεις?