Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμών των παιδιών του Συνοικισμού Αγίου Γεωργίου. Τα παραπάνω παιδιά δεν διαθέτουν ασφαλιστική ή άλλη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και οι οικογένειες τους δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν το κόστος των παιδικών εμβολιασμών, ο Δήμος Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, μέσα από τη δράση του Ιατροκοινωνικού Κέντρου, πήρε την πρωτοβουλία να διενεργήσει...πρόγραμμα εμβολιασμών, με στόχο την προαγωγή υγείας του Συνοικισμού και ειδικότερα την πρόληψη παιδικών νοσημάτων και την αποφυγή εξάπλωσής τους.
Ως σήμερα στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο έχουν διενεργηθεί τέσσερις προγραμματισμένοι κύκλοι εμβολιασμών. Συνολικά έγιναν 750 εμβόλια (τετάνου –διφθερίτιδας - κοκκύτη, πολιομυελίτιδας, ιλαράς – ερυθράς - παρωτίτιδας, μηνιγγιτιδόκοκκου, ανεμοευλογιάς, πνευμονιόκοκκου, ηπατίτιδας Α, ηπατίτιδας Β, αιμόφιλου ινφλουέντζας) και προσφάτως παραγγέλθηκαν άλλα 135, τα οποία και περιμένουμε, κατόπιν εγκρίσεως της Διοικήσεως του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.
Τα στελέχη του Κέντρου ευχαριστούν ιδιαίτερα το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας, για την πολύτιμη συνεργασία του, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα.
Παράλληλα, στα πλαίσια της συνεργασίας μας με το Κέντρο ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.), το Κέντρο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα συμπληρωματικής επιδημιολογικής επιτήρησης πολιομυελίτιδας στην Ελλάδα, κατά την περίοδο Οκτωβρίου 2010- Οκτωβρίου 2011. Σκοπός της παραπάνω έρευνας είναι η ενίσχυση της επιτήρησης της πολιομυελίτιδας σε ομάδες υψηλού κινδύνου, όπως και η ομάδα των ωφελουμένων μας, με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση πιθανής επανακυκλοφορίας του άγριου τύπου του ιού της πολιομυελίτιδας.
Ως στελέχη του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Αλεξάνδρειας, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια συνεργασίας μας, όχι μόνο με τους προαναφερθέντες φορείς αλλά και με κάθε φορέα-δομή που μπορεί να ενισχύσει και να στηρίξει το έργο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: