Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

της Άλμα

Οι γονείς ενός 8χρονου παιδιού από την Ρόδο,που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην αυλή του σχολείου του από ομάδα συμμαθητών του,υπέβαλαν αγωγή στο Ελληνικό Δημόσιο. Οι γονείς του παιδιού επισημαίνουν ότι συνυπαίτιοι για τον ξυλοδαρμό του παιδιού τους είναι δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου που ανήκε, διότι...
εκτέλεσαν πλημμελώς τα καθήκοντος τους, με αποτέλεσμα το παιδί να υποστεί σοβαρές σωματικές κακώσεις και βλάβη της ψυχικής του υγείας.

Οι γονείς του παιδιού έχουν ήδη υποβάλει μήνυση αξιώνοντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος ανήλικων μαθητών για πρόκληση σωματικής βλάβης, σε βάρος των γονέων τους για αμέλεια στην εποπτεία των τέκνων τους και σε βάρος του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου και ενός δασκάλου για παράβαση καθήκοντος.

Ο μικρός συγκλονισμένος από την πρωτοφανή εκδήλωση βαρβαρότητας των ανήλικων συμμαθητών του δεν έτυχε της προστασίας των επιτηρητών, του δασκάλου του και του Διευθυντή του σχολείου, όπως επισημαίνουν οι γονείς.

Δυστυχώς,φαινόμενα σχολικής βίας συμβαίνουν καθημερινά στα σχολεία και ιδιαίτερα την ώρα του διαλείμματος.Ωστόσο, η εκπαιδευτική κοινότητα φαίνεται να μη θέλει να αγγίξει πραγματικά το πρόβλημα.Διότι, εάν θα ανοίξει ένα τέτοιο θέμα,θα πρέπει να συζητηθεί ότι το διάλειμμα δεν είναι ώρα για καφέ για τους εκπαιδευτικούς.Αντίθετα,είναι ο κατεξοχήν χρόνος κοινωνικοποίησης, η οποία είναι ένας από τους ρόλους του σχολείου, σύμφωνα και με το σύνταγμα.Επομένως,σε περιπτώσεις άσκησης βίας (είτε σωματικής είτε ψυχολογικής) είτε στην ώρα του μαθήματος,είτε στο διάλειμμα,συνυπαίτιοι και συνυπεύθυνοι πρέπει να θεωρούνται και οι εκπαιδευτικοί.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γραφεις μ@μ@κίες 'Ελεος πια , ο καθένας έγινε δικαστής σε αυτή τη χώρα.