Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

Με την αιτιολογία ότι «το σύνολο των πολιτικών κομμάτων ζητά- και δικαίως- από τον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης, να μην παρεμβαίνει σε ενέργειες δικαστικών λειτουργών, ώστε η δικαιοσύνη να τελεί ανεξάρτητα το έργο της», ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ξεκαθάρισε ότι...
δεν πρόκειται να παρέμβει όσον αφορά στις διώξεις εις βάρος έξι αγροτών του νομού Τρικάλων για «παρακώλυση συγκοινωνιών». "Δεν μπορεί να τεθεί ζήτημα παρέμβασης του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", για τις διώξεις που έχουν ασκηθεί σε βάρος αγροτών, αναφέρει σε έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός κ. Χάρης Καστανίδης.

Το συγκεκριμένο έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκου και Απ. Νάνου, σχετικά με δικαστική δίωξη σε βάρος έξι αγροτών του νομού Τρικάλων που συμμετείχαν με αγροτικά μηχανήματα σε κινητοποιήσεις, στον κόμβο Βασιλικής Καλαμπάκας.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ έκαναν λόγο για "αγροτοδικεία" και στην ερώτησή τους ανέφεραν ότι "προφανής στόχος των δικαστικών διώξεων είναι η τρομοκράτηση και η οικονομική εξουθένωση των αγροτών, για να μη συμμετέχουν σε νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση".

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: