Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

VIDEO - Στο πλευρό των απεργών του Χαλυβουργείου ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπαν Χαραλαμπίδου, Αμανατίδου, Γαϊτάνη, Κιοσέογλου

Πολυμελής ήταν η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα τους απεργούς στο Χαλυβουργείο της Θεσσαλονίκης στην οποία συμμετείχαν οι τρεις βουλευτίνες του κόμματος στον νομό Θεσσαλονίκης, κ. Χαραλαμπίδου, Αμανατίδου και Γαϊτάνη καθώς επίσης και συνδικαλιστικά στελέχη της παράταξης όπως οι κ. Παπακωνσταντίνου, Κιοσέογλου (μέλη του ΔΣ του ΕΚ. Θεσ/νικης) και κομματικά στελέχη.
Εκ μέρους της αντιπροσωπείας....





μίλησε η Δεσπ. Χαραλαμπίδου που αναφέρθηκε στην ερώτηση που κατέθεσε και συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή και επισήμανε ότι ο αγώνας των εργαζόμενων πρέπει να πάρει ακόμα μεγαλύτερη δημοσιότητα, να το μάθει ο κόσμος της πόλης ότι κινδυνεύει μια βαριά βιομηχανία να κλείσει που θα έχει δραματικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη που πάσχει στην περιοχή.
Τέλος, η βουλευτίνα πρότεινε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να βγουν στο δρόμο, να αποκλείσουν το Υπουργείο, να διεκδικήσουν.

Ακολούθως το λόγο πήραν τόσο η Λ. Αμανατίδου που εξέφρασε την συμπαράστασή της στον αγώνα όπως επίσης και η Ι. Γαϊτάνη που τάχθηκε και αυτή με την "εξαγωγή" του αγώνα τους στην πόλη από κοινού με  άλλα σωματεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Από την πλευρά του ο Λευτ. Κιοσέογλου, μέλος του ΔΣ του Εργ. Κέντρου Θεσσαλονίκης επισήμανε την αβελτηρία της Ομοσπονδίας Μετάλλου που δεν καλεί τα μέλη της να κατέβουν σε απεργιακές κινητοποίησεις ώστε να πιεστεί η εργοδοσία να μην προχωρήσει είτε σε δραματικές μειώσεις των αποδοχών των εργατών είτε στο κλείσιμο των εργοστασίων.

Χαρακτηριστικό είναι ένα ποστ ενός εργαζόμενου που έγινε την 14η ημέρα της απεργίας, χαρακτηριστικό δείγμα της αποφασιστικότητας των εργατών να αγωνιστούν για το μέλλον τους:

14η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ (Hellenic steel company) ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗ ΣΙΔΕΝΟΡ..ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ ΣΙΔΕΝΟΡ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ..ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΑΤΙΑΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ ..ΣΥΝΑΔΕ...ΛΦΟΙ ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΔΕΝΟΡ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΥΨΕΤΕ ΕΠ' ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ....ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΥΔΕΝ ΝΕΟΤΕΡΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΤΣΙΚΑ (ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ) ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ....ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΠΑΛΑΚΙΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ !!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: