Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ- Ερώτηση Μανωλάκου για ΦΠΑ και χαράτσι ΟΣΔΕ

 Η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου αναφέρει στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για δυο ζητήματα που καίνε τους αγρότες. Την επιστροφή του ΦΠΑ που δεν έχουν ακόμα πάρει και το χαράτσι που πληρώνουν στο ΟΣΔΕ

"Αν και το αγροτικό εισόδημα έχει μειωθεί δραστικά, η φορολογία έχει αυξηθεί και τα...
οξυμμένα προβλήματα της αγροτιάς δεν έχουν τέλος, εξ' αιτίας της σκληρής αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που χαρατσώνει τους αγρότες, χωρίς να τους παρέχει στοιχειώδη ασφαλιστική κάλυψη.
Με καθυστέρηση χρονικά στους ήδη πετσοκομμένους πόρους (επιστροφή ΦΠΑ) που τους οφείλει και με την ανοχή σε παράνομα χαρατσώματα από τις ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Συγκεκριμένα:
Με την ανοχή της κυβέρνησης οι τοπικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών σε συνεργασία με την ΠΑΣΕΓΕΣ εισπράττουν, παρανόμως, από τους αγροτοκτηνοτρόφους «χαράτσι» που κειμένεται από 30-100 ευρώ/αίτηση, για την παραλαβή-καταχώρηση των Δηλώσεων ΟΣΔΕ 2012, αν και η διαδικασία είναι απολύτως δωρεάν, αφού υπάρχει για τις εργασίες αυτές σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ένωσης «ΠΑΣΕΓΕΣ-NEUROPUBLIC A.E».

Κάθε χρονιά το αργότερο μέχρι τέλη Μάρτη οι επιστροφές του ΦΠΑ του φόρου πετρελαίου είχε ήδη καταβληθεί. Ωστόσο βρισκόμαστε αρχές του Ιούνη και η κυβέρνηση καθυστερεί την «κουτσουρεμένη» από το 11% στο 6% επιστροφής ΦΠΑ από τις αρμόδιες ΔΟΥ. Πρόκειται για χρήματα που δικαιούνται οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι, είναι απόλυτα αναγκαία ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα με το ξεκίνημα των ανοιξιάτικων εργασιών και να καλύψουν τα αυξημένα οικογενειακά έξοδα τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, τι άμεσα μέτρα θα πάρουν για:

- Να σταματήσει η κοροϊδία και ο εκβιασμός των γεωργών και κτηνοτρόφων που υποβάλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, για να μην πληρώνουν το παράνομο χαράτσι, να ισχύσει η δωρεάν παραλαβή των δηλώσεων και να επιστραφούν όσα παράνομα παρακρατήθηκαν.
Να δοθεί γρήγορα η άμεση καταβολή της επιστροφής ΦΠΑ πετρελαίου στους δικαιούχους αγροτοκτηνοτρόφους

Δεν υπάρχουν σχόλια: