Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ 
«Θέλουμε να δείξουμε την... αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και να δηλώσουμε ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι μέθοδοι συρρίκνωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα που έχει απαιτήσει η τρόικα», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος. Σύμφωνα με το Reuters, στέλεχος της ΓΣΕΕ επιβεβαίωσε ότι η συνομοσπονδία θα συμμετάσχει στην αυριανή απεργία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε εν όψει της αυριανής κινητοποίησης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την καταδίκη της στην «πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης» που «βάζει ‘λουκέτο’ στην αντικειμενική ενημέρωση και στον πλουραλισμό των ειδήσεων».

«Η κυβέρνηση, η οποία με τρόπο μεθοδικό και αυταρχικό καταργεί εδώ και καιρό, ένα-ένα τα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών, είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα την ίδια πρακτική και για άλλους Οργανισμούς του ευρύτερου και στενού δημοσίου τομέα, με μοναδικό σκοπό την ικανοποίηση των μνημονιακών της δεσμεύσεων απέναντι στην τρόικα», επεσήμανε.

Απηύθυνε τέλος κάλεσμα στους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικό «παρών» σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 6:00 το απόγευμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.
 thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: