Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ - Καταγγελία για αποκλεισμό της Πλατφόρμας ΚΤΣ από τον προσυνεδριακό διάλογο

Τα στελέχη του κομματικού μηχανισμού που βρίσκονται στο συντονιστικό πυρήνα της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, δεν συγχωρούν το «θράσος» 130 μελών του ΣΥΡΙΖΑ από όλη την...
Ελλάδα να αμφισβητήσουν το σύνολο της σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής της ηγετικής ομάδας και να καταθέσουν στο συνέδριο την Κομμουνιστική Πλατφόρμα, ένα εναλλακτικό – αντιπαραθετικό κείμενο στο κείμενο της ΚΕ.

Αυτοί οι θιασώτες του «ΣΥΡΙΖΑ των μελών», εδώ και δύο περίπου εβδομάδες που έχει κατατεθεί η Κομμουνιστική Πλατφόρμα, επιδίδονται σε μια ύπουλη και μεθοδική απόπειρα να αποσιωπηθεί και να αποκλειστεί από τον προσυνεδριακό διάλογο. Ιδού τα κατορθώματα τους με τη χρονική σειρά που εκδηλώθηκαν:
1ο Προκλητικό «θάψιμο» της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την στοιχειώδη αναγραφή ενός τίτλου που να γνωστοποιεί την ύπαρξή της.
2ο Αποστολή της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας στις Τοπικές Οργανώσεις σαν «Κείμενο συμβολής», αποσιωπώντας από τα μέλη ότι πρόκειται για ένα εναλλακτικό – αντιπαραθετικό κείμενο στο κείμενο της ΚΕ.
3ο Δημοσίευσή της στην «ΑΥΓΗ» επίσης στην κατηγορία «Κείμενα Συμβολής».
4ο Σαφής κατεύθυνση αποκλεισμού της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας από τις ειδικές συνελεύσεις παρουσίασης των κειμένων σε όλη την Ελλάδα. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι οδηγίες που δόθηκαν στην τοπική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας, ώστε στην ανοικτή εκδήλωση παρουσίασης των κειμένων που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 10/6  να παρουσιαστούν το Κείμενο Θέσεων της ΚΕ, το Καταστατικό, οι Τροποποιήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και ….το κείμενο συμβολής της ΑΝΑΣΑ, όχι όμως η Κομμουνιστική Πλατφόρμα.

Το αποτέλεσμα αυτής της μεθοδικής και συστηματικής απόπειρας αποκλεισμού της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας είναι να έχουν ήδη διεξαχθεί ή ανακοινωθεί συνελεύσεις παρουσίασης των κειμένων του συνεδρίου σε όλη τη χώρα, με την Κομμουνιστική Πλατφόρμα να είναι αποκλεισμένη από το βήμα των κεντρικών ομιλητών (εκτός από τις Τ.Ο στις οποίες τα μέλη που υποστηρίζουν την Κομμουνιστική Πλατφόρμα δίνουν και κερδίζουν τις σχετικές μάχες για να τους επιτραπεί να την παρουσιάσουν).

Η Κομμουνιστική Τάση όλες αυτές τις μέρες προσπαθεί υπομονετικά να πείσει με καθημερινή ηλεκτρονική αλληλογραφία και τηλεφωνικές επαφές τους κεντρικούς υπεύθυνους της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου να σεβαστούν τον ίδιο τον Κανονισμό και να διασφαλίσουν τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν την Κομμουνιστική Πλατφόρμα. Η αντίδρασή τους δυστυχώς είναι προκλητικά αδιάφορη.

Με την αλαζονεία των ανθρώπων του μηχανισμού και όπλο το κύρος των εκπροσώπων της μέχρι σήμερα πλειοψηφούσας άποψης, θέλουν να μας δείξουν «ποιος είναι το αφεντικό» και να μας κάνουν να συμβιβαστούμε με την θέση του «φτωχού συγγενή» και του σιωπηλού καρπαζοεισπράκτορα του προσυνεδριακού Διαλόγου. Τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους κάνουμε τη χάρη. Το ρεύμα του γνήσιου κομμουνισμού είναι ιστορικά μαθημένο να αντιμετωπίζει την αυθαιρεσίες των «ανθρώπων του μηχανισμού» με μαχητικότητα αντάξια των ιδεών που υπερασπίζει.

Πληροφορούμε τους «ανθρώπους του μηχανισμού» ότι στο εξής θα γνωστοποιούμε καθημερινά κάθε απόπειρα αποκλεισμού της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας, δημοσιοποιώντας την μαζί με τα ονοματεπώνυμα των αυτουργών της σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο, στον ευρύτερο δυνατό αριθμό μελών και υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίσουν το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα στην ίση μεταχείριση της διαφορετικής άποψης. Αν η φίμωση της Κομμουνιστικής Πλατφόρμας σήμερα περάσει, αύριο στη δική μας θέση θα βρεθεί κάθε αγωνιστής που θα διαφωνήσει με την ηγεσία.
Διαβάστε και υποστηρίξτε τα 5 αυτονόητα αιτήματα που διατυπώσαμε για έναν δημοκρατικό προσυνεδριακό διάλογο http://www.marxismos.com/greece-menu/greece-politics-menu/greece-politics-kke-menu/greece-politics-kke-conferences-menu/1856-synedrio-syriza-5-simeia-gia-ena-dimokratiko-dialogo.html . Επαναλαμβάνουμε ότι αναμένουμε συγκεκριμένη απάντηση σε αυτά από την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, καθώς και την επίσημη θέση των συνιστωσών και των τάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες τα έχουμε ήδη αποστείλει.

Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ – 9/6/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: