Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΒΕΡΟΙΑ- Παράσταση της ΟΓΕ- ΠΑΜΕ στην ΔΕΥΑ για το νερό - Υπόμνημα

Την Τετάρτη, 5 Μάη 2013 με πρωτοβουλία του παραρτήματος Βέροιας της Ο.Γ.Ε., στην οποία πήρε μέρος και το Π.Α.ΜΕ,. καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας και καταθέσαμε στον Διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Β. (απόντος του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου) το παρακάτω υπόμνημα:
 

«Προς το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Β.

Υπόμνημα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας(παράρτημα Βέροιας)
 
Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα

Το νερό είναι φυσικός πόρος, κοινή κληρονομιά και ως τέτοιο πρέπει να αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία. Μόνο τότε θα είναι κοινωνικό αγαθό για όλο το λαό και όχι εμπόρευμα που θα φέρνει κέρδη.
 
Η θέση μας λοιπόν για το νερό συνοψίζεται στα εξής:

Επεξεργασία και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης υδατικής πολιτικής που θα αφορά την έρευνα, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στο σύνολο της χώρας, με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

 
Σχεδιασμός και υλοποίηση από το κράτος όλων των αναγκαίων έργων υποδομής που εξοικονομούν υδατικούς πόρους, προστατεύουν και εμπλουτίζουν τους υδροφορείς, μειώνουν τις απώλειες και αυξάνουν το ποσοστό των αξιοποιήσιμων υδατικών πόρων που στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα μικρό. 

Μέτρα προστασίας της ποιότητας των νερών και της ανάκτησής του, για να σταματήσει άμεσα η μόλυνση των υδροφορέων, κυρίως από βιομηχανικά απόβλητα και να εφαρμοστούν ολοκληρωμένα προγράμματα αποκατάστασής τους. 

Προστασία των δασών και αναδασώσεις, που ευνοούν τη συγκράτηση των νερών για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω απαιτούμε και διεκδικούμε να υλοποιηθούν άμεσα από το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Β. 

1.Να καταργηθεί το ειδικό τέλος - χαράτσι (80%) που υπάρχει στους λογαριασμούς (να αφαιρεθεί και όχι να ενσωματωθεί στην τιμή του νερού) και να διεκδικηθούν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια από το κράτος για τα απαραίτητα έργα υποδομής που χρειάζονται να γίνουν.  

2. Να μειωθεί κατά 50% η τιμή του νερού για τη λαϊκή κατανάλωση. 

3. Να μην γίνεται καμία διακοπή νερού σε κανέναν που δεν μπορεί να πληρώσει. 

4. Να καταργηθεί το τέλος επανασύνδεσης για όσους καταναλωτές τους έγινε διακοπή.

 
Βέροια, 5 Ιούνη 2013» 

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε εκεί απαιτήσαμε και προφορικά να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της πλειοψηφίας των δημοτών όπως καταγράφονται στο υπόμνημα και αποτελούν μέτρα άμεσης ανακούφισης των δημοτών μας. 

Ο Διευθυντής της Επιχείρησης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: