Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Στις 6 Ιουλίου αρχίζει το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου

Τιμώμενη χώρα η Νορβηγία

Πάνω από τριάντα εκδηλώσεις περιλαμβάνει το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου που πραγματοποιείται στην Πιερία για 42η φορά. Διοργανωτής είναι ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και τιμώμενη χώρα το 2013 θα είναι η Νορβηγία.
Το Φεστιβάλ Ολύμπου που κάνει και αυτό γνωστή την...
Πιερία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αποτελεί τον κορυφαίο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό θεσμό στην ευλογημένη περιοχή της Πιερίας, όπου οι κάτοικοί της ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την υγιή και διαρκή ανάπτυξή της.
Από το 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου, θεσμοθετείται μια νέα εκδήλωση, η «Θεάτρου έπαινος» και κάθε χρόνο θα διοργανώνεται προς τιμή μιας προσωπικότητας του θεάτρου. Για τη φετινή χρονιά ο ΟΡ.ΦΕ.Ο επέλεξε το πρόσωπο του Κώστα Γεωργουσόπουλου.
Στην ειδική εκδήλωση που έγινε πρόσφατα για να παρουσιασθεί στα ΜΜΕ το καθόλα πλούσιο πρόγραμμα που διαρκεί από τις 6 Ιουλίου έως τις 1 Σεπτεμβρίου (http://www.festivalolympou.gr/), ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, μεταξύ άλλων, είπε ότι «στη φιλοσοφία της διοίκησης είναι πως το Φεστιβάλ θα πρέπει να αποτελεί μία προσθετική αξία για το Νομό και να μην επικεντρώνεται μόνο σε δύο μήνες το καλοκαίρι». Επίσης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Νίκος Πασχαλούδης, αναφέρθηκε «στις νέες τακτικές γύρω από την επικοινωνία που ανοίγει ο Οργανισμός, κάτι που προέκυψε ύστερα από την έκδοση του λευκώματος, όπου η διοίκηση διαπίστωσε ότι πολύς κόσμος δεν γνώριζε το Φεστιβάλ. Γι' αυτό αποφασίστηκε να γίνει μία "αποκέντρωση" σε ότι αφορά την παρουσίαση και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ Ολύμπου θα παρουσιαστεί, εκτός από την Αθήνα όπου έγινε ειδική εκδήλωση στον «Ιανό», στη Λάρισα, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη».
Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολύμπου Κώστας Μυστακίδης, για το φετινό πρόγραμμα δήλωσε: «Συνεχίζοντας να προσφέρουμε εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα που να συναντά όλες τις ηλικίες και τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες του κοινού. Και πάντα ευαισθητοποιημένοι απέναντι και στις ευπαθείς οικονομικά ομάδες που επί σαράντα και πλέον χρόνια στηρίζουν το θεσμό του Φεστιβάλ Ολύμπου. Περιμένουμε και φέτος, όπως και πέρυσι, τους «μέγιστους χορηγούς» του φεστιβάλ που δεν είναι άλλοι από τον υπέροχο κόσμο του …».

Δεν υπάρχουν σχόλια: