Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Νεολαία ΣΥΝ: Φασιστικά Φεστιβάλ δεν έχουν θέση ΠΟΥΘΕΝΑ!

Μετά τις οργανωμένες δολοφονι
κές επιθέσεις σε μετανάστες, τις αγαστές σχέσεις με τμήματα της αστυνομίας ενάντια σε λαϊκές κινητοποιήσεις, την υπερψήφιση του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας και των απίστευτων φοροαπαλλαγών στους εφοπλιστές, την προσφώνηση του... ιδεολογικού τους ηγέτη Χίτλερ και εντός του κοινοβουλίου, μετά τη συντονισμένη προσπάθεια της να καλλιεργήσει τη μισαλλοδοξία εντός της ελληνικής κοινωνίας και να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα ώστε να μην στραφούν ενάντια στους πραγματικούς εχθρούς τους, το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ετοιμάζεται για ακόμη φορά να μας δείξει το πόσο συστημική δύναμη είναι, οργανώνοντας φιέστα ενάντια στη δημοκρατία.


Συγκεκριμένα, στις 3 και 4 Αυγούστου 2013, 77 χρόνια μετά την κατάλυση της δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση στρατιωτικού καθεστώτος από το δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να οργανώσει πανελλήνιο φασιστικό φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας. Με το πρόσχημα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της, η Χ.Α. προσπαθεί να βρει χώρο να διαδώσει τις ναζιστικές ιδέες της, να καλλιεργήσει το μίσος ενάντια στο διαφορετικό, να αρθρώσει ότι δικτάτορες σαν το Μεταξά και σαν το Χίτλερ είναι «παρεξηγημένες προσωπικότητες».

Από τη μεριά μας, καταδικάζουμε την απόφαση να δοθεί χώρος στο ναζιστικό μόρφωμα να διοργανώσει το φεστιβάλ. Ήδη, όμως η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας και όχι μόνο με αποφάσεις αρκετών σωματείων και συλλογικοτήτων αντιτίθεται στη διοργάνωση φασιστικής φιέστας στην πόλη τους, λέγοντας ξεκάθαρα: Φασιστικά φεστιβάλ δεν έχουν θέση πουθενά...!!! Η φασιστική φιέστα της Χ.Α. πρέπει να ματαιωθεί… Καμία ανοχή ποτέ και πουθενά στους απόγονους των ναζί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: