Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΗΜΑΘΙΑ - Εκδήλωση για τα 100 χρόνια ελεύθερης Ημαθίας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα: «100 χρόνια ελεύθερη Ημαθία». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 18:15, στο «Παύλειο» Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας (Τζαμί).


Στην εκδήλωση θα...
 παρουσιαστούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (στο πεδίο των Πολιτιστικών Θεμάτων), τα οποία υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ημαθίας.

Με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης, εκπαιδευτικοί και μαθητές γύρισαν πίσω στο χρόνο, προσεγγίζοντας βιωματικά την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής: Διάβασαν τις ιστορίες και τα παραμύθια του τόπου, άκουσαν τις μουσικές του, φόρεσαν παραδοσιακές στολές και χόρεψαν τους χορούς του, περπάτησαν στα σοκάκια, επισκέφτηκαν εκκλησίες, μουσεία και σημαντικά κτίρια. Μελετώντας το παρελθόν της περιοχής, είδαν κριτικά το παρόν και άντλησαν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η διάχυση της προσπάθειας, των μεθόδων και των μηνυμάτων των συγκεκριμένων προγραμμάτων στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: