Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

RossoNero: ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Η διαμορφούμενη κατάσταση των τελευταίων ετών δεν θα μπορούσε παρά να ξεσηκώσει ένα κύμα οργής. Αντίστοιχα, η διαρκώς αυξανόμενη πτώχευση και εξαθλίωση της κοινωνίας δεν θα μπορούσε να μείνει αναπάντητη.
Έτσι, στις 25 Μαρτίου πλήθος κόσμου σε όλο το μήκος της Ελλάδας αποφάσισε να δηλώσει έμπρακτα και μαζικά την αντίθεσή του στην...
εξοντωτική πολιτική που ακολουθείται. Το κράτος (αναμενόμενα) απάντησε με το μοναδικό μέσο που συνηθίζει να αντιμετωπίζει τους πολίτες που δεν επαναπαύονται στη ζεστή αγκαλιά του κράτους. Όμως, οι χιλιάδες ένστολων φρουρών που θα διαφύλατταν την «τάξη και ασφάλεια» της συγκεκριμένης εθνικής φιέστας σε άλλες περιπτώσεις επέβαλαν την παρέλαση και σε άλλες κατέστειλαν ωμά τα κομμάτια εκείνα του κόσμου που διεκδίκησαν το δικαίωμα της φυσικής τους παρουσίας.
Στα Τρίκαλα ο αριθμός των δυνάμεων καταστολής που εξασφάλισαν την «ομαλή» διεξαγωγή της παρέλασης ήταν πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης. Ένστολοι και μη, από κάθε σώμα της αστυνομίας, έκαναν το καθήκον τους προστατεύοντας τους προϊσταμένους τους και λοιπούς υπηκόους από κάθε άποψη και πρακτική που αμφισβητεί την κυρίαρχη ιδεολογία. Δεν επέτρεψαν στο μπλοκ που είχε συσταθεί να διαδηλώσει πριν την έναρξη της παρέλασης παρεμποδίζοντας ασφυκτικά την όποια κίνηση.
Στη Λάρισα, αφού ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση μια ομάδα ανθρώπων επεχείρησε να διαδηλώσει δεχόμενη απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Η καταστολή των πραιτόρων της δημοκρατίας άφησε πίσω της ποδοπατημένους ανθρώπους, τραυματισμένους πολίτες και δύο συλλήψεις.
Στη Βέροια οι συλλήψεις (πολλή ώρα πριν καν αρχίσει η παρέλαση) έφθασαν τις 26 κοντά στο παρακείμενο στέκι Baruti, το οποίο στη συνέχεια λεηλατήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Σε όλες τις πόλεις οι προσαγωγές ανήλθαν συνολικά σε 299 εκ των οποίων οι 40 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στη οξυνόμενη αντιπαράθεση κοινωνίας-κράτους έχουμε ήδη διαλέξει πλευρά. Κι ακόμη περισσότερο, δεν θα μας βρουν απέναντί τους. Γιατί ήδη είμαστε μπροστά τους. Η τρομοκρατία τους δεν μας φοβίζει, μας εξοργίζει! Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλους τους διωκόμενους και δηλώνουμε στους διώκτες τους ότι η «αντίσταση» δεν είναι κατηγορία, είναι καθήκον του κάθε κοινωνικού αγωνιστή.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
επειδή χαλάει τις φιέστες σας
επειδή αρνείται να υπακούσει στις διαταγές σας
επειδή δεν σας παρέχει απλόχερα την κοινωνική συναίνεση
επειδή αντιστέκεται στη διάχυτη λοβοτομή.


ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: