Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ο Σύλλογος υπαλλήλων ΔΟΥ καταγγέλει τη φασιστική πρόκληση στα Γιαννιτσά

Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ του συλλόγου  εργαζομένων στις ΔΟΥ Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας καταδικάζει την φασιστική πρόκληση της Χρυσής Αυγής στα Γιαννιτσά ανήμερα την 25η Μαρτίου που στοχοποίησε  το μέλος της διοίκησης Μάκη Γεροντίδη αναγράφοντας απειλητικά συνθήματα.
Η απόφαση- καταγγελία είναι:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Με μεθόδους που γνωρίζουν πολύ καλά από τους πολιτικούς προγόνους τους, τους γερμανοτσολιάδες της Κατοχής, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στοχοποίησαν με...
 υβριστικά και απειλητικά συνθήματα σε δρόμους των Γιαννιτσών, το εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας και στέλεχος της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) Μάκη Γεροντίδη. Αφού γέμισαν την πόλη με εμετικά ναζιστικά συνθήματα και σύμβολα, δεν παρέλειψαν να βάλουν τη σφραγίδα τους για να μην υπάρχει αμφιβολία για το ποιοι είναι. Η φασιστική επίθεση αυτή, δεν αφορά μόνο τον συνάδελφό μας αλλά αποτελεί ευθεία επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα ολόκληρης της κοινωνίας. Είναι συνέχεια παρόμοιων τρομοκρατικών επιθέσεων σε όλη τη χώρα, απέναντι σε μετανάστες και σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος. Επιτέθηκαν στον πρόεδρο και απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας στο Βόλο, δρουν προβοκατόρικα στις διαδηλώσεις με αποκορύφωμα την αποκάλυψή τους στη μεγάλη πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση τον περασμένο Ιούνη στην Αθήνα και τη φυγάδευσή τους από την αστυνομία.
Οι εργαζόμενοι που βιώνουμε την πρωτοφανή επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματά μας από την κυβέρνηση και τις πολιτικές των μνημονίων, δεν τρομοκρατούμαστε από τις απειλές της «χρυσής εφεδρείας» ενός συστήματος που καταρρέει. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι νοσταλγοί της χούντας και του Άουσβιτς: Το εργατικό κίνημα είναι δυνατό και δεν θα επιτρέψει το πισωγύρισμα του ρολογιού της ιστορίας στη βαρβαρότητα του ναζισμού και του Ολοκαυτώματος. Μαζί με τον αγώνα ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και των τραπεζιτών φίλων της, θα τσακίσει και τη φασιστική απειλή που σε περιόδους κρίσης ψάχνει ευκαιρία να ξεμυτίσει από το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Ο Σύλλογος εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας καλεί να εκδοθούν ανακοινώσεις καταδίκης των απειλών των νεοναζί από την Ομοσπονδία μας, την ΠΟΕ-Δ.Ο.Υ., αλλά και από τους φορείς του νομού, το Δήμο, την ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο, το Δικηγορικό Σύλλογο. Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τις τοπικές κοινωνίες σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης για να φράξουμε το δρόμο στη φασιστική απειλή και απαιτεί να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια των επιθέσεων των νεοναζί στην περιοχή μας.


Ομόφωνα
Το Δ.Σ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O φασισμός δε θα περάσει. Τα κόμματα, οι φορείς, τα συνδικάτα να καταδικάσουν παντού τους φασίστες.