Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σαμαράς: "Νέες εκλογές σε περίπτωση μη βιώσιμης κυβέρνησης"

Την προσφυγή σε νέες εκλογές, σε περίπτωση που στις επικείμενες δεν υπάρξει αυτοδυναμία και δεν προκύψει βιώσιμη κυβέρνηση, θεωρεί ο Αντώνης Σαμαράς αναπόφευκτη.
"Το χειρότερο σενάριο είναι να μην μπορεί να σχηματιστεί βιώσιμη κυβέρνηση. Και τότε θα είναι αναπόφευκτη η προσφυγή σε νέες εκλογές. Από ανάγκη, όχι από δική μου επιλογή" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Στη συνέχεια, πάντως, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι...
θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση, με τη ΝΔ να είναι "η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει".

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε λήψη μέτρων που θα ανακουφίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους. "Ξέρετε πόσο κοστίζει η αποκατάσταση των κατώτατων συντάξεων; Περίπου τα 350 εκατ. ευρώ. Τα πολυτεκνικά επιδόματα στοιχίζουν πολύ λιγότερο. Και από αυτά επειδή ξοδεύονται όλα θα επιστρέψουν στο κράτος πάνω από τα μισά μέσα από την ίδια την αγορά", εξήγησε.

Φάνηκε, επίσης, αποφασισμένος να μη λάβει νέα σκληρά μέτρα τον Ιούνιο, τονίζοντας: "Από τα 3 δισ. που προβλέπονται να συμφωνηθούν τον Ιούνιο για το 2012 και από τα άλλα 7 δισ. για το 2013-14 έχουμε ήδη εξασφαλίσει ότι δεν θα αφορούν νέους φόρους ή αύξηση υφιστάμενων φόρων. Ακόμα ότι δεν θα θίγουν τους πιο αδύναμους".

Για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, αφού επανέλαβε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια, έστειλε μήνυμα προς τις τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν για τα κέντρα συγκέντρωσης: "Ασφαλώς πρέπει να δώσουμε πειστικές απαντήσεις στις εύλογες ανησυχίες των κατοίκων. Οπωσδήποτε πρέπει να εξασφαλίσουμε αντισταθμιστικά μέτρα για τις τοπικές κοινωνίες και εγγυήσεις ασφάλειας. Αλλά κάπου πρέπει να γίνουν αυτά τα κέντρα. Και ταχύτατα".

http://news247.gr/ellada/politiki/samaras_nees_ekloges_se_periptwsh_mh_viwsimhs_kyvernhshs.1715199.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με λενε ριζο και οπως θελω τα γυριζω, ξερεις τι σημαινει Αντωνιο κομανετσι?
Αυτο ακριβως που καταλαβες ακομα και εσυ!!!!!
Μην παιζετε αλλο με εμας.