Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Δήμαρχοι Μακεδονίας: Ναι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά τα υλικά να τα πάρετε από τις τοπικές αγορές!! ΕΜΠΟΡΑΚΟΙ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ..

ΠΕΔ κεντρ. Μακεδονίας
Άκρως Πασοκικής λογικής η απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Η ΠΕΔ του Σ. Δανιηλίδη, του γνωστού Πασόκου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι πρέπει να γίνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης συμφωνώντας επί της ουσίας με την ξενοφοβική πολιτική καταστολής ΠΑΣΟΚ -ΝΔ.
Χωρίς κανέναν ενδοιασμό υπερθεματίζει και μάλιστα επιχειρεί η Πασοκική διοίκηση να κινδυνολογήσει λέγοντας ότι η διαιώνιση του προβλήματος θα φέρει πιο γρήγορα τους φασίστες σε θέση ισχύος.
Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους επιχειρήματα είναι απολύτως επικίνδυνα και τελικά πιο επικίνδυνοι από τους επίσημους φασίστες είναι αυτοί που υλοποιούν φασιστικές πολιτικές υιοθετώντας πλήρως την πολιτική ατζέντα του ακροδεξιού χώρου.

Αποδεικνύονται για ακόμα μια φορά οι Πασόκοι ότι το μόνο που τους...
ενδιαφέρει είναι οι δουλειές και το τοπικό κέρδος και αδιαφορούν με ποιον τρόπο αυτό θα προκύψει. Όποιος διαβάσει την ανακοίνωση παρακάτω θα διαπιστώσει ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να αγοραστούν τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην ανακατασκευή των στρατοπέδων (τα 240 εκ ευρώ δηλαδή) να διατεθούν στις τοπικές αγορές!!

Μελλοντικοί εκτοπισμένοι

Άντε, με το καλό να αποφασίσουν αύριο μεθαύριο ότι θα εκτοπίζονται στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος οι Αναρχικοί που κάνουν διαδηλώσεις και τα σπάνε, οι ΠΑΜίτες που αποκλείουν τα λιμάνια και φεύγουν οι τουρίστες, οι γύφτοι που "βρομίζουν" τις πόλεις με τα γκέτο που έχουν δημιουργήσει και την εγκληματικότητά τους.
Να εκτοπιστούν οι παχύσαρκοι και οι καρκινοπαθείς που κοστίζουν πολλά στα νοσοκομεία και δε συμφέρει, να μπουν σε περιορισμό οι υπερήλικες που κακώς ζουν ακόμα και εισπράττουν συντάξεις κλπ κλπ.

Οι φασίστες είναι παντού

Οι φασίστες είναι στα Υπουργεία, είναι στο Κράτος, είναι δίπλα μας, είναι παντού. Οι φασίστες κυβερνούν τη χώρα και αρχίζουν να φαίνονται τώρα στην κρίση. Η ανθρωποφαγία τώρα αρχίζει να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η Αριστερά κοιμάται

Και το ερώτημα επανέρχεται βασανιστικά: Η Αριστερά τι διάολο κάνει; Μόνο ανακοινώσεις βγάζει και διαγγέλματα στα τηλεοπτικά παράθυρα; Δε μπορεί να συνεννοηθεί στο ζήτημα αυτό και να το παλέψει κοινά ως μέτωπο;
Θα μου πείτε ότι ούτε ένα συλλαλητήριο δε μπορούν να κάνουν μαζί ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ και είδαμε το τραγελαφικό φαινόμενο να κάνουν οι μεν στις 17 και οι δε στις 24 του μήνα αντιναζιστικά συλλαλητήρια...

Η περίφημη ανακοίνωση της ΠΕΔ κεντρικής Μακεδονίας είναι:

"Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει το πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης παράνομων μεταναστών σε αστικά κέντρα, από το οποίο προκύπτουν σοβαρά προβλήματα όχι μόνο για την ελληνική κοινωνία αλλά και για τους ανθρώπους αυτούς. Τάσσεται κατηγορηματικά υπέρ των πολιτικών αντιμετώπισης του ζητήματος, μία από τις οποίες είναι και η λειτουργία προσωρινής φιλοξενίας παράνομων μεταναστών σε φυλασσόμενους και καλά οργανωμένους χώρους.

Αναγνωρίζει επίσης ότι το μέτρο της φιλοξενίας σε τέτοιους χώρους μέχρι την επαναπροώθησή τους είναι παγκοσμίως από τα ενδεδειγμένα μέτρα που ήδη συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ωστόσο, προκύπτουν σοβαρά ζητήματα τα οποία εάν δεν ρυθμιστούν καθιστούν το όλο εγχείρημα από λύση ενός κοινωνικού ζητήματος σε αιτία δημιουργίας πολλών νέων.

Έτσι, το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε ζητήματα όπως:

1. Η επιλογή των χώρων λειτουργίας τέτοιων εγκαταστάσεων να γίνει έπειτα από ειλικρινή και εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, φυσικός φορέας έκφρασης των οποίων είναι οι Δήμοι.

2. Η λειτουργία τέτοιων χώρων να έχει μηδενική κοινωνική όχληση. Αυτό αφορά την απόσταση τους από κατοικημένες περιοχές (σχολεία, πάρκα κλπ), τη φύλαξή του και την εν γένει λειτουργία του.

3. Η τήρηση μίας αρχής ως πάγιας που εγγυάται την ενίσχυση της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας μέσα από την εξυπηρέτηση κάθε ανάγκης του κάθε κέντρου από τις τοπικές δυνάμεις (σε προσωπικό, τροφοδότηση, κατασκευή, εξοπλισμό κλπ).

Το ΔΣ επίσης τονίζει ότι:

- Δυστυχώς η προώθηση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος προωθείται εν αγνοία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών, καθώς η Κεντρική Εξουσία για μία ακόμη φορά δείχνει ότι δεν επιθυμεί τη βοήθεια των Δήμων. Έτσι εξακολουθεί να ακολουθεί δρόμους υπερσυγκέντρωσης, σε αντίθεση με τις αρχές της Αυτοδιοίκησης και της Αποκέντρωσης, που διεθνώς αναπτύσσονται.

- Δυστυχώς ένα τόσο σοβαρό θέμα προωθείται με πολύ γρήγορες διαδικασίες, κάτι που δημιουργεί ανησυχία για προχειρότητες και λανθασμένες κινήσεις. Για μία ακόμη φορά βρισκόμαστε ενώπιον ασφυκτικών προθεσμιών και με απειλές για τη χώρα εάν δεν ληφθούν σύντομα αποφάσεις.

- Αυτοί που σηκώνουν τη σημαία του ρατσισμού, τη σημαία της εξόντωσης αυτών των ανθρώπων απόψεις που είναι εθνικά ζημιογόνες, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σηκώνουν άλλη σημαία εναντίον αυτής της προσπάθειας που θα λύσει το πρόβλημα.

- Κεντρική εξουσία και πολιτική ηγεσία αλλά και όσοι έχουν το προνόμιο να μιλούν δημόσια θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί μη αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα επωάζεται μέσα στη χώρα το «αυγό του φιδιού», ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, που μπορεί να οδηγήσει σε ακραία φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με πλήρη αίσθηση της ιστορικής ευθύνης, χωρίς καμία απολύτως ευθύνη για τη δημιουργία του προβλήματος, δηλώνει την παρουσία της και καταθέτει τη συνδρομή της για την επίλυση του".

Δεν υπάρχουν σχόλια: