Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Ερμιονίδα: Πρώτη νίκη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμάτων

Μια πρώτη νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ύστερα από διαμαρτυρία τους ματαιώθηκε η δημοπρασία που αφορούσε την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμάτων στην Ερμιονίδα. Και αυτό, πρόλη τη βία που άσκησαν δημοτικοί σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι και η αστυνομία! Αναδημοσιεύουμε το Δελτίο Τύπου των εργαζομένων:


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτριος Καμιζής, προκειμένου να υπερασπιστεί και να προωθήσει τα συμφέροντα των εργολάβων, προσπάθησε σήμερα να πραγματοποιήσει τη δημοπρασία “λαγό”, για την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων. Δεν το πέτυχε.
Πέτυχε βέβαια (άθελά του;) να προαγάγει, με την δράση των “πραιτωριανών” αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων του, των “απείρου κάλους” βωμολοχουσών υποστηρίκτριων του και των “περίεργων τύπων” (συγγενείς;), την τρομοκρατία, τον τραμπουκισμό, την απειλή.
Μέγιστα πολιτικά κατορθώματα “της παρέας”, ο τραυματισμός της προέδρου και του ταμία του Σωματείου Εργαζομένων, το μαλλιοτράβηγμα του αντιπροέδρου και οι προπηλακισμοί και ύβρεις στο μέλος της Ε.Ε. της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στους υπόλοιπους εργαζόμενους και στους αλληλέγγυούς τους.
Τα τελευταία βάρβαρα μέτρα της συγκυβέρνησης και της τρόϊκας που εξαθλιώνουν ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, άνοιξαν την όρεξη των εργολαβικών-επιχειρηματικών συμφερόντων και οι “υπηρέτες-εκφραστές” τους γίνονται κάθε μέρα και πιό αδίσταχτοι. Οι μέχρι πρότινος τάχα δημοκρατικές, “σοσιαληστρικές”, ανθρώπινες και άλλες μάσκες, κάθε μέρα πέφτουν.
Το προσωπείο σας κατέρρευσε κ. Καμιζή. Αφήστε τα “παιχνίδια” και ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου και των εργαζομένων σ’ Αυτόν. Δεν φταίνε ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε οι δημότες αν κάθε μέρα που περνάει, αισθάνεσθε σε απόλυτη ανακολουθία με το “κάποιο” παρελθόν σας. Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 17-10-2011 το θυμάσαι; Ποιός ήταν εισηγητής; Το ψέμα έχει κοντά πόδια.
Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να μην υποστούν επιπλέον οικονομικά βάρη οι πολίτες από την ιδιωτική διαχείριση των απορριμμάτων, να μην χαθούν θέσεις εργασίας και να μην υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος.
Οι εργαζόμενοι όλων των χώρων είναι αλληλέγγυοι, ενωμένοι και αποφασισμένοι να υπερασπίσουν το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα κάθε υπηρεσίας και κοινωνικής δομής προς όφελος του λαού, όπως αυτών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Αυτό το αρραγές μέτωπο ο Δήμαρχος Ερμιονίδας και οι “ομοϊδεάτες του” δεν πρόκειται να το σπάσουν ούτε με επιθέσεις από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και ιστολόγια, ούτε με συκοφαντίες, ούτε με την κινητοποίηση της αστυνομίας και των “πραιτωριανών”.
Οι εργαζόμενοι θα είναι κάθε μέρα μπροστά
στους κοινωνικούς & ταξικούς αγώνες”.
Οι εργαζόμενοι θα είναι κάθε φορά πιο πολλοί”.
Οι εργαζόμενοι θα είναι κάθε φορά εκεί και παντού”.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Ε.Τ.Α.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: