Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΣΚΥΔΡΑ- Ο δήμαρχος για το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών

Αντιδράσεις και στη Σκύδρα για το θέμα στρατοπέδου συγκέντρωσης που έχει συμπεριληφθεί σε κατάλογο που κυκλοφόρησε. Ο δήμαρχος Σκύδρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται τόσο στο ζήτημα καθ αυτό όσο και σε τηλεοπτική πρωινή εκπομπή που "ανέδειξε" το θέμα.
Η ανακοίνωση είναι:

"Δίχως να ενημερωθεί η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Σκύδρας κ. Γεώργιος Χοίδης έγινε η εκπομπή. Κατά την διάρκεια της παρά την επικοινωνία με το σταθμό δεν εδόθη ο...
λόγος στον δήμαρχο να ακουστούν οι απόψεις της δημοτικής αρχής. Από χθες που διέρρευσε η πληροφορία ο δήμαρχος έδωσε πολλές συνεντεύξεις λέγοντας τις απόψεις της δημοτικής αρχής. Οι θέσεις μας αυτές μεταδόθηκαν και στις ειδήσεις της ΕΡΤ και την πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. Η πολιτεία έμαθε να σχεδιάζει αυταρχικά χωρίς διάλογο με τις τοπικές αρχές και τις τοπικές κοινωνίες κι αυτό έκανε και τώρα. Πώς θα λειτουργήσει αυτή η υποδομή σε ένα χώρο που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο αφού έχουν ξηλωθεί τα πάντα από τα κτίρια, ακόμη και η περίφραξη αφαιρέθηκε. Ποιοι λαθρομετανάστες θα έρθουν; Οικογένειες, απλοί άνθρωποι ή παράνομοι πάσης φύσεως; Ο συνωστισμός αυτός που θα δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο χώρο, που είναι κολλητός προς τον οικισμό των Εργατικών κατοικιών όπου ζουν 120 οικογένειες συμπολιτών μας νομίζουμε ότι θα δημιουργήσει και πολλά προβλήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Σε επικοινωνία του δημάρχου κ. Χοίδη Γεώργιου με τον υπεύθυνο του γραφείου του υπουργείου προστασίας του πολίτη η διαβεβαίωση ήταν " τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί τώρα θα κουβεντιάσουμε με τους δημάρχους της Αττικής και μετά με την περιφέρεια."

Ο Δήμαρχος
Γιώργος Χοΐδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: