Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ελλάδα- Ισπανία κοινός αγώνας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τηςνεολαίας στην Ισπανία στα πλαίσια της πετυχημένης 24ωρης απεργίας στις 29 Μάρτηπου έδειξε την απομόνωση της κυβέρνησης Ραχόι. Στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης σεόσους αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα της πολιτικής των ευρωπαϊκώνκυβερνήσεων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο διεθνισμός και η κοινή πάλη των εργαζόμενωνείναι μόνη ελπίδα σε μια εποχή που η ΕΕ ερήμην των λαών έχει κάνει υπέρτατονόμο την κερδοσκοπία του κεφαλαίου και των τραπεζών...
.

Η επίθεσηστο παρόν και το μέλλον της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας στις χώρες τηςΕυρώπης με μέτρα που αποτελούν την αντιγραφή της ίδιας καταστροφικής πολιτικήςτων Μνημονίων στην Ελλάδα, αναδεικνύει τον κοινό εχθρό για τους εργαζόμενους: είναιοι κυβερνήσεις, η Τρόικα των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και το ευρωπαϊκό κεφάλαιο που θέλουννα ξεπεράσουν την κρίση του καπιταλισμού σε βάρος της ζωντανής εργασίας. Μια κρίση που όχι μόνο δεν ελέγχεται με τουςμηχανισμούς της Τρόικας που κραύγαζαν ότι είναι «ελληνική ιδιαιτερότητα» αλλάαντίθετα απλώνεται.

Αυτή ηεπιλογή γεννά την πολιτική που βάζει την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, τησταθερότητα του ευρώ και τη σωτηρία των τραπεζών πάνω από τις κοινωνικέςανάγκες και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Αυτή η πολιτική αποτυπώνεται σταΜνημόνια της Τρόικας και στη νέα Συμφωνία για το Ευρώ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑκαταγγέλλει την ωμή βία των μηχανισμών καταστολής στην Ισπανία και χαιρετίζειτο κουράγιο και τη μαχητικότητα των αγωνιζόμενων. Στο κοινό αγώνα ενάντια στοκοινωνικό σκοτάδι που φέρνει η πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ-ΔΝΤ, οι λαοί και οιεργαζόμενοι θα βγούνε νικητές. Ο δρόμος για αυτή τη νίκη περνάει από τηδιεθνιστική αλληλεγγύη και την κοινή πάλη ενάντια στην ΕΕ και τους θεσμούς της.

Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
31/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: