Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μαμά, Μπαμπά, Εσείς τι κάνατε όταν έφτιαχναν Στρατόπεδα Συγκέντρωσης;

Φίλη και Φίλε "φιλελεύθερε", "σοσιαλιστή", "κεντρώε",
πού είσαι τώρα που φτιάχνονται στρατόπεδα συγκέντρωσης;
Γιατί δεν ανάβεις κεράκια για το θάνατο της Δημοκρατίας;
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην αρχή θα "φιλοξενούν""λαθρομετανάστες".
Αργότερα "πρεζάκια".
Στη συνέχεια... "πούστηδες".
Ίσως "ανάπηρους" και "πνευματικά ανάπηρους".
Μετά "αναρχοάπλητους".
Έπειτα "κουμούνια".
Εν συνεχεία "λαϊκιστές",
και φυσικά "αντιφρονούντες".
Τέλος "Εσένα, που δεν θα μπορείς να υπερασπίζεσαι πια τη Χούντα".

Προτού συνεχίσω, ας κάνουμε λίγη Ιστορία:

Ο όρος "Στρατόπεδο Συγκέντρωσης" ("Concentration Camp") χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τα στρατόπεδα που έφτιαξαν οι Βρετανοί στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Πολέμου των Μπόερς (1899-1902).
Θυμίζουμε πως Μπόερς (Boers) ονομάζονταν αρχικά οι απόγονοι των πρώτων αποίκων(γερμανόφωνοι ευρωπαίοι) κτηνοτρόφων στα σύνορα του ανατολικού ακρωτηρίου στη Νότια Αφρική κατά το 18ο αιώνα, ενώ αργότερα το όνομα χρησιμοποιήθηκε και για εκείνους που εγκατέλειψαν την Αποικία του Ακρωτηρίου (Cape Colony) κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και εγκαταστάθηκαν στο Ελεύθερο Κράτος της Οράγγης, το Τράνσβααλ.
Το 1869 ανακαλύφθηκε χρυσός στο Τράνσβααλ και αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους Μπόερς, που σύντομα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την πολεμική ισχύ της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Το Τράνσβααλ καταλήφθηκε από τους Βρετανούς το 1877, αλλά το 1881 με τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας των Μπόερς, το Τράνσβααλ έγινε και πάλι ανεξάρτητο.

Έτσι φτάνουμε στο Δεύτερο Πόλεμο των Μπόερς, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Βρετανοί δημιούργησαν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, τα οποία είχαν αρχικά φτιαχτεί από το βρετανικό στρατό ως"Στρατόπεδα Προσφύγων" ("refugee camps") με σκοπό να παρέχουν καταφύγιο για τις οικογένειες που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου.
Τα αγροκτήματα των Μπόερς καταστρέφονταν από τους Βρετανούς, ακλουθώντας την πολιτική της"Καμένης Γης" ("Scorched Earth"), οι οποίοι πέρα από τη συστηματική καταστροφή των καλλιεργειών, επιδίδονταν και στη σφαγή των ζώων, την πυρπόληση των σπιτιών, και στη δηλητηρίαση των υδάτων των πηγαδιών και του αλατιού.Έτσι πολλές δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και παιδιά εξαναγκάστηκαν να μετακινηθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Τελικά,δημιουργήθηκαν συνολικά 45 Στρατόπεδα Συγκέντρωσης για τους Μπόερς. Από τους 28.000 άνδρες Μπόερς αιχμάλωτους πολέμου, περίπου 26.000 στάλθηκαν στο εξωτερικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των Μπόερς που παρέμειναν στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης ήταν γυναίκες και παιδιά. Πάνω από 26.000 γυναίκες καιπαιδιά θα πεθάνουν τελικά στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
Ταυτόχρονα,η πολιτική της "καμένης γης" επεκτάθηκε και στους Αφρικανούς. Καθώς ο πόλεμος μαινόταν και τα αγροκτήματα και τα σπίτια τους καταστρέφονταν, πολλοί Αφρικανοί έγιναν πρόσφυγες και αυτοί, όπως και οι Μπόερς. Πολλές δεκάδες χιλιάδες Αφρικανοί απομακρύνθηκαν βίαια από τις περιοχές των Μπόερς, και τοποθετήθηκανσε 64 νέα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης μόνο για Αφρικανούς, όπου τελικά και πέθαναν.

Από την άλλη, τα Ναζιστικά Στρατόπεδα Συγκέντρωσης (Konzentrationslager) δεν φτιάχτηκαν κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά προϋπήρχαν. Η Ναζιστική Γερμανία διατηρούσε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης σε όλη την επικράτεια που ήλεγχε προπολεμικά. Ο όρος "Konzentrationslager" είναι μετάφραση του "Concentration Camp", και είναι φυσικά εμπνευσμένος από τον Δεύτερο Πόλεμο των Μπόερς. Τα πρώτα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί φτιάχτηκαν στη Γερμανία μετά την πυρκαγιά του Ράιχσταγκ το 1933, και "φιλοξενούσαν" πολιτικούς κρατουμένους και αντιπάλους του καθεστώτος.
Ο αριθμός των στρατοπέδων τετραπλασιάστηκε μεταξύ 1939 και 1942 φτάνοντας τα περισσότερα από 300, και εκεί "φιλοξενούνταν "σκλάβοι-εργάτες από όλη την Ευρώπη, Εβραίοι, τσιγγάνοι, εγκληματίες,ομοφυλόφιλοι, πολιτικοί κρατούμενοι, και ψυχικά ασθενείς, χωρίς φυσικά κάποια σχετική δικαστική διαδικασία.
Τα στρατόπεδα Συγκέντρωσης θα μετεξελιχθούν κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε Στρατόπεδα Εξόντωσης, τα οποία δημιουργήθηκαν από τους Ναζί για την, σε βιομηχανική κλίμακα, μαζική δολοφονία των Εβραίων που κρατούνταν στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

Ας επιστρέψουμεστο σήμερα:

Φίλε και Φίλη "φιλελεύθερη", "σοσιαλίστρια", "κεντρώα",
ξέρεις ποιοί θέλουν περισσότερο από όλους να φύγουν οι "λαθρομετανάστες" από τη χώρα;
Οι ίδιοι οι "λαθρομετανάστες".
Ξέρεις γιατί δεν φεύγουν;
Γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν τους δίνει ταξιδιωτικά έγγραφα.
Και ξέρεις γιατί δεν τους τα δίνει;
Γιατί έχει υπογράψει συμβάσεις με την ΕΕ και παίρνει λεφτά για κάθε "λαθρομετανάστη" που "φιλοξενεί" και δεν αφήνει να φύγει να πάει εκεί που θέλει.
Να πάει στην Ιταλία, στη Γαλλία, ή στη Γερμανία.

Οπότε μήπως είναι η απέλαση η λύση;
Όποιος άνθρωπος θεωρεί την ελευθερία αξία δεν μπορεί να υποστηρίζει απελάσεις ανθρώπων κυνηγημένων που ψάχνουν για δουλειά. Απελάσεις και εξοστρακισμούς θα υποστήριζα για τους Έλληνες, Τούρκους και γενικά όλους -ανεξαρτήτως εθνικότητας- τους δουλεμπόρους και τους εκμεταλλευτές του ανθρώπινου πόνου.
Οι άνθρωποι αυτοί φεύγουν από τον τόπο τους επειδή εκεί υπάρχουν πόλεμοι (οικονομικοί ή συμβατικοί). Επειδή η χώρα τους σπαράσσεται από εμφύλιους τους οποίους προκαλούν και τροφοδοτούν με όπλα οι Δυτικές πολιτισμένες κοινωνίες. Άλλοι μετανάστες προέρχονται από χώρες με πλούσιο υπέδαφος σε πρώτες ύλες τις οποίες όμως εξορύσσουν οι Δυτικές πολιτισμένες χώρες, με αντάλλαγμα ψίχουλα, και αφού πρώτα εξαθλίωσαν τους ντόπιους πληθυσμούς.
Προσοχή λοιπόν, τώρα που ανακαλύφθηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο,μήπως επίκειται εξαθλίωση και του ελληνικού πληθυσμού. Προσοχή φίλε που έχεις φάει την προπαγάνδα πως το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι μετανάστες, μήπως αναγκαστείς να εγκαταλείψεις τον τόπο σου για να πας κάπου που θα σε θεωρούν οι ντόπιοι σκουπίδι και πρόβλημα για τον τόπο τους. Το ίδιο συνέβη και με τον παππού σου αν δεν το θυμάσαι. Και τον θεώρησαν βρωμιάρη, και εγκληματία, και βιαστή.

Όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι να πηγαίνουν όπου θέλουν. Αν οι άνθρωποι αυτοί βρουν δουλειά εδώ καλώς να μείνουν, αν δεν βρουν, καλώς κάνουν και θέλουν να φύγουν προς αναζήτηση δουλειάς σε άλλη χώρα. Η αναγκαστική τους κράτηση εδώ είναι που τους εξαθλιώνει περεταίρω και δημιουργεί προβλήματα διαβίωσης και συμβίωσης.

Βέβαια,μην ξεχνάμε πως επίκεινται και εκλογές. Και με το θέμα των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης πετιέται η μπάλα στην κερκίδα. Και οι άνθρωποι ξεχνάνε τα μνημόνια και τη χρεοκοπία και την ανεργία. Κι επίσης πως οι τωρινοί κυβερνώντες βλέποντας τα "πατριωτικά" και τα ακροδεξιά κόμματα να αυξάνουν τα δημοσκοπικά ποσοστά τους, ανακοινώνουν τη δημιουργία "χώρων φιλοξενίας με συρματόπλεγμα", δηλαδή Στρατοπέδων Συγκέντρωσης, μήπως και ξαναψηφιστούν και από τους "πατριώτες" και τους ακροδεξιούς.


Αλλά το ζήτημα των μεταναστών θα παραμείνει, και θα επανέρχεται, και ο σκληρόςπυρήνας της ΕΕ δεν επιθυμεί να διαχειριστεί το θέμα, κι έτσι φτιάχνει συνθήκες όπου η Ελλάδα -ως ο αδύναμος κρίκος- αναγκάζεται να δώσει λύση μόνη της, σε ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα. Και πρέπει εμείς οι άνθρωποι να δώσουμε την απάντησή μας.Και να μην μείνουμε σιωπηλοί.

Γιατί φίλοι, θυμηθείτε το:
Μια μέρα το παιδί σας θα σας κοιτάξει στα μάτια, με αυτή την αγνή απορία που κοιτάνε τα παιδιά τους γονείς τους, και θα σας ρωτήσει:



"Μαμά,Μπαμπά, Εσείς Τί Κάνατε Όταν Έφτιαχναν Στρατόπεδα Συγκέντρωσης;"


ΠΗΓΗ: diogenisoskilos

Δεν υπάρχουν σχόλια: