Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Λαϊκή Συσπείρωση Πέλλας: Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» των Δήμων Σκύδρας, Έδεσσας, Πέλλας και Αλμωπίας, καταδικάζει απερίφραστα το απάνθρωπο σχέδιο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που έχει την στήριξη και άλλων κομμάτων, να γεμίσει τη χώρα με δεκάδες στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, που δεν έχουν άδεια παραμονής ή ζητούν πολιτικό άσυλο.

Στόχος τους είναι : Να αποπροσανατολίσουν από τις πραγματικές αιτίες των υπαρκτών προβλημάτων. Να τρομοκρατήσουν τις τοπικές κοινωνίες που γειτνιάζουν με τα στρατόπεδα. Να χτυπήσουν συνολικά τα δικαιώματα τόσο των ξένων...


...όσο και των ντόπιων εργαζόμενων, ξεκινώντας από το πιο αδύναμο κομμάτι τους. Να φυλακίσουν μαζικά ανθρώπους, κάτω από απαράδεκτες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, για διάστημα μέχρι 18 μήνες, παρόλο που οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ και είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Να εξοικειώσουν τελικά τα λαϊκά στρώματα με την ιδέα, ότι είναι θεμιτό, αυτούς που οι ίδιοι έχουν καταστήσει «ανθρώπινα απόβλητα» του εκμεταλλευτικού τους συστήματος, δηλαδή τους μετανάστες, σήμερα, τους αστέγους και τους ανέργους, ενδεχομένως αύριο, όσους δεν χρειάζονται στην παραγωγική διαδικασία, μεθαύριο, να τους απορρίπτουν σε «χωματερές ανθρώπων», που προσχηματικά αποκαλούν χώρους φιλοξενίας

Η απόφαση αυτή είναι η εφαρμογή στην πράξη των συμφωνιών Δουβλίνο ΙΙ και Σένγκεν, που καταρτίστηκαν και εφαρμόζονται στο πλαίσιο της Ε.Ε, με την ενεργή συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.

Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια από τα κόμματα που κυβερνούν την χώρα μας. Υπάρχουν ήδη σε μια σειρά κράτη μέλη της ΕΕ και σε τρίτες «πρόθυμες» χώρες, που χρηματοδοτήθηκαν για αυτά από την ΕΕ. Τα δημιουργούν οι ίδιοι που ευθύνονται για τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά στην Ελλάδα και την ΕΕ, που ματοκύλισαν λαούς και τους οδήγησαν στη λιμοκτονία και τη μετανάστευση. Οι ίδιοι που εξαθλιώνουν και στέλνουν ξανά στην ξενιτιά και τη μετανάστευση τμήματα του ελληνικού λαού. Αυτός είναι ο «πολιτισμός» και οι «αξίες» του καπιταλισμού. Τα λαϊκά στρώματα των τοπικών κοινωνιών δεν πρέπει να ξεγελαστούν από υποσχέσεις περί δήθεν αντισταθμιστικών ωφελειών από τη λειτουργία των στρατοπέδων. Δεν πρέπει να παρασυρθούν από ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, που επιδιώκουν την αντιμετώπιση των μεταναστών λες και δεν είναι ανθρώπινες υπάρξεις και τελικά οδηγούν, από άλλο δρόμο, σε αποφάσεις σαν αυτές που παίρνει σήμερα η συγκυβέρνηση. Είναι αδιέξοδος ο τοπικισμός που εκφράζουν όσοι λένε, «εδώ να μην έρθουν και όπου θέλουν ας πάνε».

Η λύση είναι στην κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών ώστε:
1. Να ματαιωθούν, άμεσα τα σχέδια της κυβέρνησης για δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.
2. Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων, όπου θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή.
3. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ της ΕΕ.
4. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.
5. Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Καλούμε τους Δημάρχους του Νομού να συγκαλέσουν άμεσα τα Δημοτικά Συμβούλια, για να αποφασιστεί η απόρριψη των κυβερνητικών σχεδιασμών και η οργάνωση των κινητοποιήσεων.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δήμων ΣΚΥΔΡΑΣ, ΕΔΕΣΣΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: