Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- Συνεχίζεται ο αστυνομικός τσαμπουκάς. Συνελλήφθησαν δυο για ..εξακρίβωση στοιχείων

φωτ. αρχείου
Συνεχίζεται ο τσαμπουκάς της αστυνομίας της Βέροιας με την επίδειξη δύναμης έναντι των παιδιών του Αυτόνομου Στεκιού "ΜΠΑΡΟΥΤΙ". Πριν από λίγο οι αστυνομικοί με εντολή προφανώς των προϊσταμένων τους συνέλλαβαν δυο μέλη του Στεκιού με την αιτιολογία της ..εξακρίβωσης στοιχείων.
Οι νεαροί έκαναν αφισοκόλληση στην...
πόλη της Βέροιας γνωστοποιώντας την τριήμερη εκδήλωση που διοργανώνουν στις αρχές του επόμενου μήνα (6,7,8 Απριλίου). Κι όμως, οι αστυνομικοί συνέλλαβαν τους νεαρούς θέλοντας να κάνουν εξακρίβωση στοιχείων σε δυο άτομα που είναι γνωστά στην Αστυνομία και τα οποία μόλις πριν από δυο μέρες τα είχαν "φιλοξενήσει" στο κτήριο της Α.Δ.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για επίδειξη δύναμης εκ μέρους της αστυνομίας που νομίζει ότι με το κλίμα καταστολής θα φιμώσει τους ελεύθερους χώρους σκέψης και δράσης.
Το μόνο που είναι βέβαιο ότι θα πετύχουν με τέτοια μέτρα και συμπεριφορές είναι να δυναμώσουν τις φωνές αμφισβήτησης του αστικού κράτους και των δομών του. Άρα, ούτε έξυπνοι δεν είναι όλοι αυτοί που καταστρώνουν σχέδια και πολιτικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: