Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες: Ποιος έχει σειρά;

6 λόγοι για να αντισταθούμε στη δημιουργία των σύγχρονων Άουσβιτς

Καταγγέλλουμε ως ρατσιστική κατρακύλα ναζιστικής έμπνευσης την εξαγγελλία δημιουργίας στρατοπέδων “κλειστής φιλοξενίας” (sic) από τον υπουργό “Προστασίας του Πολίτη” σε κάθε περιφέρεια της χώρας.
Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες και πρόσφυγες – αν ο λαός τους αφήσει να...
υλοποιήσουν – θα σημάνει:

1. Τη απάνθρωπη φυλάκιση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών προσπαθεί να βρει τρόπο να φύγει από τον “παράδεισο” του 30% ανεργίας που μας έχει καταδικάσει όλους μαζί το μνημόνιο βαρβαρότητας της κυβέρνησης του κ. Χρυσοχοϊδη.

2. Την αναβίωση σύγχρονων Μακρονησιών και Άουσβιτς, με τους μετανάστες σε ρόλο “εσωτερικών εχθρών”, που σε άλλες εποχές είχαν οι κομμουνιστές και οι εβραίοι.Τη δικαίωση των πιο τρελών ονείρων των φιλοχουντικών φασιστών με γραβάτα του ΛΑΟΣ και εκείνων με το ρόπαλο και το μαχαίρι της Χρυσής Αυγής.

3. Την κατασπατάληση τεράστιων πόρων του πιο κουτσουρεμένου προϋπολογισμού των τελευταίων δεκαετιών σε φυλακές, εταιρίες σεκιούριτι, κάμερες παρακολούθησης και δεσμοφύλακες, την ώρα που μπαίνουν λουκέτα σε σχολεία και νοσοκομεία και που οι μισθοί και οι συντάξεις μας έχουν καταντήσει φιλανθρωπικά επιδόματα.

4. Την απόπειρα εξαγοράς των τοπικών κοινωνιών με υποτιθέμενα “αντισταθμιστικά μέτρα” ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας που θα φέρουν τα στρατόπεδα. Άραγε αφού υπάρχουν λεφτά γιατί δεν τα έδιναν στις τοπικές κοινωνίες ανεξάρτητα από τα σύγχρονα άουσβιτς που θέλουν να φτιάξουν;

5. Την πιο χυδαία προεκλογική επιχείρηση αποπροσανατολισμού των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας, που τα κόμματα του μνημονίου έχουν καταδικάσει στην πιο απίστευτη εξαθλίωση. Την μετακύλιση της προεκλογικής ατζέντας από την ανεργία και τη φτώχεια του μνημονίου στη δαιμονοποίηση των “εγκληματιών μεταναστών”.

6. Την απόπειρα αντιστροφής της πραγματικότητας όσον αφορά την “ασφάλεια” και την “εγκληματικότητα”. Άραγε ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν έχει μελετήσει – όπως δεν διάβασε και το μνημόνιο – τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. που δείχνουν πως οι έλληνες το 2011 ξαναπαίρνουν τα πρωτεία από τους αλλοδαπούς στις κλοπές και τις διαρρήξεις; Εμείς του τα ξαναθυμίζουμε: Το 2010 για την διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων σε όλη την χώρα είχαν συλληφθεί συνολικά 13.784 δράστες, από τους οποίους ποσοστό 48% ήταν έλληνες και 52% αλλοδαποί. Το 2011 για τα ίδια αδικήματα είχαν συλληφθεί συνολικά 16.707 δράστες, από τους οποίους ποσοστό 56,3% ήταν έλληνες και ποσοστό 43,7% αλλοδαποί, κυρίως από βαλκανικές και κεντροευρωπαϊκές χώρες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” θα παλέψει με όλες της τις δυνάμεις για να μη γίνει ούτε ένα νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και να κλείσουν όσα ήδη λειτουργούν. Καλούμε τα συνδικάτα, τις μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις τους πολιτικούς φορείς που έχουν ταχθεί ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα, τους τοπικούς φορείς που εμπαίζονται και κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να αντιταχθούμε από κοινού στην επιχείρηση μετατροπής της Ελλάδας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Άραγε μετά από τους μετανάστες ποιος άλλος “εσωτερικός εχθρός” έχει σειρά;


Δελτίο Τύπου της Κίνησης “Απελάστε το Ρατσισμό”, Αθήνα, 28/3/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: