Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

άρθρο- Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΞΩΘΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ «ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ»

του
Τ. Κανταρά
ΟΜΗΡΗ Η ΧΩΡΑ ΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!

Α. Μέρκελ, Γιούνκερ και Σόϊμπλε με βομβαρδισμό πρόσφατων δηλώσεων τους αναγνώρισαν ευθέως ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα συνιστούσε «ανυπολόγιστη καταστροφή» για την τελευταία, πράγμα που πιθανότατα θα επέφερε μέχρι και τη διάλυσή της.
Το συμπέρασμα της ομολογίας είναι προφανές: Η Ελλάδα διαθέτει ένα «ατομικό όπλο», που, αν το χρησιμοποιήσει, μπορεί να πλήξει θανάσιμα τα Γερμανικά ζωτικά συμφέροντα και την ίδια την αγία Γερμανική νομισματική αυτοκρατορία.
Αυτό το «ατομικό όπλο» είναι η...
αποχώρηση της χώρας μας από την ευρωζώνη.

Διάφοροι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, παίρνοντας αφορμή από τις ως άνω ομολογίες, βρήκαν την ευκαιρία να τονίσουν εκ νέου τη δυνατότητα που είχε και έχει, η χώρα μας να επαναδιαπραγματευθεί προς όφελός της τα μνημόνια και το χρέος.

Θεωρούμε απολύτως ατελέσφορη οποιαδήποτε απόπειρα διαπραγμάτευσης με την τρόικα για την επαναδιαπραγμάτευση των μνημονιακών προγραμμάτων. Κι αυτό διότι δεν μπορεί να υπάρξει «καλό μνημόνιο». Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η πλήρης και οριστική απαγκίστρωση της από την τρόικα, τη βρώμικη χρηματοδότηση της και τα συνακόλουθα μνημόνια.

Επίσης, μια απόπειρα επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους θα έχει πολύ αμφίβολο αποτέλεσμα, πολύ περισσότερο αν στόχος είναι η άνευ όρων διαγραφή του πολύ μεγαλύτερου μέρους του χρέους και αν δεν συνοδεύεται με ταυτόχρονη στάση πληρωμών επί του χρέους.

Ας παραμερίσουμε, όμως, προς στιγμήν αυτές τις διαφωνίες και ας παρακολουθήσουμε το συλλογισμό όσων θέλουν να τεκμηριώσουν την πολιτική της επαναδιαπραγμάτευσης.
Για να μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί η Ελλάδα είτε μνημόνια είτε χρέος, θα πρέπει να είναι έτοιμη αυτό το «ατομικό όπλο» που λέγεται έξοδος από την ευρωζώνη να το χρησιμοποιήσει. Και να το εννοεί!
Αλλιώς αυτό το «ατομικό όπλο» είναι άχρηστο.

Πώς μπορεί, όμως, να χρησιμοποιηθεί ως απειλή και ως διαπραγματευτικό ατού ένα όπλο, όταν αυτοί που το κατέχουν ισχυρίζονται ότι από τη στιγμή που θα το βάλουν σε ενέργεια, θα καταστρέψει πρώτα απ' όλα τους ίδιους!
Διότι για το σύνολο, σχεδόν, των πολιτικών δυνάμεων της χώρας η έξοδος από την ευρωζώνη είναι καταστροφή, ενώ για το ΚΚΕ «αποπροσανατολισμός».
Πώς, λοιπόν, θα χρησιμοποιηθεί μια απειλή που, αν θα υλοποιηθεί, θα καταστρέψει πρώτα απ' όλα τον απειλούντα;

Σήμερα το μέγα θέμα για τη χώρα και ειδικότερα για την Αριστερά είναι ότι απέναντι στο χρέος και την τρόικα δεν προβάλλεται καμιά ουσιαστική εναλλακτική λύση.
Αντίθετα, μάλιστα, η μόνη εναλλακτική λύση που έχει ως δίδυμη αφετηρία τη στάση πληρωμών στο χρέος και την έξοδο από την ευρωζώνη, εμφανίζεται από «μνημονιακούς» και μη «μνημονιακούς», ως επίγεια κόλαση!

Χαιρετίσματα, λοιπόν, στις εξουσίες!
Διότι χωρίς αυθεντική εναλλακτική λύση οι κυρίαρχοι παίζουν με το φόβο και την τρομοκρατία και ψευδο-συνθήματα του τύπου «ΕΥΡΩΠΗ Ή ΧΑΟΣ» αποκτούν κάλπικη αληθοφάνεια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: