Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Συγκρούσεις εργατών - αστυνομίας στη Ρώμη

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και εργατών της βιομηχανίας παραγωγής αλουμινίου Alcoa που διαδήλωναν σε κεντρική περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας, σημειώθηκαν σήμερα, όταν 350 εργάτες προσπάθησαν να πλησιάσουν στην έδρα του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, στην κεντρική οδό Via Veneto.
Η Alcoa, με έδρα την Σαρδηνία, έχει αγοραστεί από αμερικανική πολυεθνική εταιρία, η οποία έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να σταματήσει την παραγωγή αλουμινίου, κλείνοντας οριστικά το εργοστάσιό της στη Σαρδηνία, λόγω του υψηλού...
κόστους παραγωγής.
Οι διαδηλωτές, μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισαν ότι «το μόνο που ζητούν είναι να κρατήσουν την δουλειά τους, σε μια περιοχή που διατηρεί το αρνητικό ρεκόρ του υψηλότερου ποσοστού ανεργίας ολόκληρης της χώρας».
Η διέλευση των αυτοκινήτων έχει διακοπεί σε πολλές κύριες οδικές αρτηρίες της Ρώμης και οι εργάτες κάνουν γνωστό ότι επιθυμούν να παρακολουθήσουν από κοντά την διαπραγμάτευση της εργοδοσίας με τους υπεύθυνους του υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης.
Ο αρμόδιος υπουργός Κοράντο Πάσερα, τόνισε ότι «η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας της Alcoa και να διαφυλαχθούν οι θέσεις εργασίας, αλλά ουδείς μπορεί να εγγυηθεί το τελικό αποτέλεσμα, διότι ο τομέας αποτελεί μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίπτωση».

Η τιμή του αλουμινίου τους τελευταίους δώδεκα μήνες σημείωσε πτώση 27%.

«Αν η διαπραγμάτευση δεν λήξει αίσια, η ένταση πρόκειται οπωσδήποτε να ανέβει», απαντούν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι που διαδηλώνουν στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: