Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταγγέλουμε τις συλλήψεις συνδικαλιστών ΠΑΜΕ στο ΜΑΣΟΥΤΗ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τις συλλήψεις συνδικαλιστών από την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μελών του ΠΑΜΕ, έξω από το σουπερμάρκετ «Μασούτης» στην Τούμπα. Οι συλλήψεις μετά από κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση εργαζομένου συνδικαλιστή της επιχείρησης αποτελούν απόπειρα τρομοκράτησης όλου του μαχόμενου εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Οι αδίστακτοι υπηρέτες των τραπεζιτών, των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ επιχειρούν να καταστείλουν κάθε αγώνα που....
απειλεί να βάλει φραγμό στην τρομοκρατία και αυθαιρεσία εργοδοτών όπως ο Μασούτης.
Οι απολύσεις συνδικαλιστών για την αγωνιστική δράση τους έχουν σκοπό να λειτουργήσουν παραδειγματικά για να μη σηκώνει κανένας εργαζόμενος το κεφάλι. Τα αρπακτικά του κεφαλαίου στο όνομα της κερδοφορίας τους επιχειρούν να μετατρέψουν κάθε χώρο δουλειάς σε κάτεργο ασυδοσίας και αυταρχισμού. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλες τις δυνάμεις του μαχόμενου εργατικού - λαϊκού κινήματος και της αριστεράς να συμβάλλουν σε ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Απαιτείται συντονισμός και κοινός βηματισμός για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος, για να υπερασπίσουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να τσακίσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία. Υπάρχει άλλος δρόμος: σε σύγκρουση με το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης, το κεφάλαιο και την εργοδοσία, για την επιβολή της απαγόρευσης των απολύσεων, την ανατροπή της πρωτόγνωρης αντιλαϊκής κι αντεργατικής επίθεσης, για να ανοίξει ο δρόμος να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων!
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της και απαιτεί να παύσει κάθε δίωξη των συνδικαλιστών και να ανακληθεί άμεσα η απόλυση του εργαζομένου.
Η αλληλεγγύη όπλο των εργατών
Πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια: