Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πολιορκείται από κόσμο το Δημαρχείο Ιερισσού – ΜΑΤ μέσα κι έξω- Δακρυγόνα στην πλατεία

Αυτή τη στιγμή στην Ιερισσό:

Ο κόσμος έχει κυκλώσει το Δημαρχείο όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αριστοτέλη και φωνάζει συνθήματα κατά της επένδυσης της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, κατά του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα και κατά του Αντιδημάρχου Βασίλη Μοσχόπουλου. Η πλατεία του Δημαρχείου είναι ήδη γεμάτη ενώ κι άλλοι κάτοικοι καταφθάνουν συνεχώς. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται μέσα στο Δημαρχείο και ακόμα περισσότερες και αρκετές κλούβες είναι έξω από αυτό. Για άγνωστο λόγο όλα τα φώτα στο Δημαρχείο, στην πλατεία και στους γύρω δρόμους έχουν...
σβήσει.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Μιχάλης Βλαχόπουλος ζήτησε την παραίτηση του Αντιδημάρχου Μοσχόπουλου για τον ηγετικό ρόλο που έπαιξε την περασμένη Τρίτη στην άνανδρη επίθεση των 500 τραμπούκων της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ εναντίον των 30 ανθρώπων που βρισκόταν στις Σκουριές. Ο Δήμαρχος “HELLAS GOLD” δεν έκανε δεκτό το αίτημα και η αντιπολίτευση αποχώρησε από το Συμβούλιο, δηλώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να συζητάει με έναν “αντιδήμαρχο επικεφαλής τρομοκρατών”.

Ένας Δήμαρχος τραγικά αντίθετος με τη θέληση της κοινωνίας κάθεται στα σκοτάδια μέσα στο Δημαρχείο φρουρούμενος από την αστυνομία, ενώ ο κόσμος είναι απ’έξω. Μάλλον αναμένονται ενισχύσεις. Θα ενημερώνουμε.

Όλο το χωριό, άντρες, γυναίκες, παιδιά, είναι έξω στους δρόμους. Κατέφθασαν κι άλλα ΜΑΤ από τη μεριά του Γοματίου αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν στο κέντρο του χωριού γιατί ο κόσμος τους έχει κόψει το δρόμο. Πετάνε δακρυγόνα αλλά ο αέρας τα γυρνάει καταπάνω τους. Ολοι φοράνε μάσκες και μαντήλια στο πρόσωπο.

Στην πλατεία του πολιορκημένου Δημαρχείου ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. Έχουν σπάσει και αναποδογυρίσει τα αυτοκίνητα του Δημάρχου Πάχτα και των ανθρώπων του και πετάνε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς το Δημαρχείο. Όλοι οι δρόμοι γύρω από το Δημαρχείο έχουν αποκλειστεί από τους κατοίκους.

Από τη Μεγάλη Παναγιά οργανώνονται να κατεβούν στην Ιερισσό.

http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/03/30/tear-gas/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Ιερισσό.
Μπράβο στη Μεγάλη Παναγιά.
Μαζί σας.