Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δικαίωση στην αγωνίστρια Θούλη Σιδηροπούλου-να είναι υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας γιατί ΜΠΟΡΕΙ

Θ. Σιδηροπούλου
Όλοι γνωρίζουμε τη δομή που λειτουργεί στην Αλεξάνδρεια εδώ και χρόνια και ασχολείται με την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Είναι γνωστή με την επωνυμία "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση της ευρύτερης περιοχής για τη δουλειά που γίνεται από όλους όσοι δουλεύουν εκεί.
Οι ανάγκες λειτουργίας είναι μεγάλες και ως γνωστόν οι χρηματοδοτήσεις πάντα ελλειμματικές. Το καθεστώς των χρηματοδοτήσεων από το κράτος προς...
όλες τις δομές είναι σε όλους γνωστό. Όλοι γνωρίζουμε ότι ορισμένοι θα πάρουν περισσότερα χρήματα αν τύχει και έχουν κάποιο μέσον, κάποια άκρη, κάποιον ισχυρό στο κέντρο, κάποιο με καλές διασυνδέσεις, κάποιο βουλευτή που θα ενδιαφερθεί έντονα.

Πολλές είναι οι φορές που έχουν δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο της Ημαθίας ευχαριστήρια σωματείων και συλλόγων σε παράγοντες που μεσολάβησαν για την ενίσχυσή τους. Έτσι γίνεται, αυτό είναι το καθεστώς.

Τα Παιδιά της Άνοιξης δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση και να αρνηθούν όποια βοήθεια έρθει, απ΄ όπου κι αν έρθει. Δεν εξετάζουν το λόγο, την αιτία, τη σκοπιμότητα της όποιας παρέμβασης. Όλες οι βοήθειες είναι καλοδεχούμενες.

Εσχάτως, με χαρά πληροφορήθηκαν ότι θα λάβουν μια γενναία επιχορήγηση ύψους 85 χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Έμαθαν ότι η διαμεσολάβηση έγινε από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το μέλος του εθνικού συμβουλίου Θούλη Σιδηροπούλου με δική της πρωτοβουλία. Κανείς από τη δομή δεν την πλησίασε, αλλά μόνη της πήρε την πρωτοβουλία να ενεργήσει και φαίνεται ότι τα κατάφερε, έδειξε αποτελεσματικότητα.

Το ποσό αυτό ορίστηκε να δοθεί στα Παιδιά της Άνοιξης μετά από την παρέμβαση της Θ. Σιδηροπούλου η οποία λειτούργησε στο γνωστό μοτίβο των πολιτικών που ξέρουμε. Είχε τις γνωριμίες και πέτυχε να πάρει την έγκριση. Εξ άλλου, αυτό γίνεται χρόνια τώρα. Βέβαια, υπάρχουν ορισμένοι που υποστηρίζουν ότι τέτοιες ενέργειες είναι παλαιοκομματικές συμπεριφορές, είναι ρουσφετολογικού χαρακτήρα κλπ, αλλά η ουσία είναι ότι υπάρχει ένα αποτέλεσμα έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι κάποιες άλλες δομές δεν πήραν ενδεχομένως αυτά που θα έπρεπε.

Εκ των πραγμάτων η Θ. Σιδηροπούλου έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόπιστη επιλογή για το ΠΑΣΟΚ εν όψει της επιλογής των υποψηφίων για τη βουλευτική λίστα. Έδειξε αποτελεσματικότητα, απέδειξε ότι έχει γνωριμίες στα βασικά κέντρα εξουσίας, που αυτό σημαίνει ότι την επομένη των εκλογών θα δίνει λύσεις με προσωπικές παρεμβάσεις.
Συνεπώς και συμπερασματικά θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο αφού τέτοιας ποιότητας στελέχη με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα δε μπορεί να μένουν εκτός των κοινών και να πρωταγωνιστούν ως βουλευτές άνθρωποι όπως ο Σιδηρόπουλος, ο Γικόνογλου ή ο Τόλκας που τόσα χρόνια ούτε μια επιπλέον χρηματοδότηση δεν πέτυχαν για τις κοινωνικές δομές που υποφέρουν.
Οι "σύντροφοι" του ΠΑΣΟΚ τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και κεντρικά θα πρέπει να δικαιώσουν τον αγώνα της Θ. Σιδηροπούλου και σκεπτόμενοι την παρέμβασή της, να χρηματοδοτηθεί η εν λόγω κοινωνική δομή, να την εντάξουν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: