Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: Καταγγέλουμε την αστυνομοκρατία και τις προσαγωγές

Καταδικαστική είναι η ανακοίνωση των Οικολόγων Πράσινων Ημαθίας στην επιλογή της Κυβέρνησης να αστυνομοκρατήσει τη Βέροια την ημέρα της επετείου της 25ης Μαρτίου και να προχωρήσει σε προληπτικές προσαγωγές.

Η ανακοίνωση είναι:

"Την Κυριακή 25η Μαρτίου η δημοκρατία στη χώρα μας δέχθηκε άλλο ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα. Πριν τη χθεσινή παρέλαση στη Βέροια, όπως και σε...
 πολλές πόλεις όλης της χώρας, δεκάδες συμπολίτες μας συνελήφθησαν με την προσχηματική διαδικασία της προσαγωγής και οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα, διότι θεωρήθηκαν ύποπτοι για πρόκληση επεισοδίων.

Είναι ένα μέτρο που για πρώτη φορά εφαρμόζεται. Οι υπαίτιοι της εξαθλίωσης της χώρας χρησιμοποίησαν εκατοντάδες αστυνομικούς, λιμενικούς και υπάλληλους της ΕΥΠ για να καταπνίξουν «προληπτικά» κάθε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην ειδεχθέστερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Ως Οικολόγοι Πράσινοι φυσικά καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και κατάχρησης από όπου και να προέρχεται, γνωρίζοντας ότι η βία και οι αδιάκριτες επιθέσεις μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν στη δημοκρατία και τους θεσμούς.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε τονίσει και κατά το παρελθόν ότι είμαστε κατά των παρελάσεων, γιατί παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα, έχουν καταργηθεί σ' όλη την υπόλοιπη Ευρώπη και είναι δαπανηρές, και αντιπαιδαγωγικές. Επιπλέον, πιστεύουμε πως υπάρχουν πολύ πιο πρόσφοροι τρόποι, για να τιμούμε την συλλογική μας μνήμη. Τελικά ποια απελευθέρωση του έθνους γιορτάζουμε, όταν ο εορτασμός γίνεται σε δημόσιους χώρους-φρούρια, απροσπέλαστους για την πλειοψηφία των πολιτών; Υπενθυμίζουμε ότι η ελληνική νεολαία - όπως και όλοι μας – εκτός από το παρελθόν, το οποίο θα πρέπει να γνωρίζει και να τιμά, πρέπει να μπορεί να ονειρεύεται και το μέλλον της που σήμερα η κυβερνητική πολιτική το έχει παραδώσει στην πολύπλευρη κρίση.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν κάθε ενέργεια που συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών και αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς μια αστυνομοκρατούμενη κοινωνία. Δηλώνουμε πως θα είμαστε στο πλευρό των ελεύθερων πολιτών που μάχονται για την εφαρμογή της πραγματικής δημοκρατίας.

Συγχαίρουμε τους κατοίκους της Βέροιας που με την υποδειγματική τους στάση απόδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ούτε φοβούνται ούτε χρειάζονται κανενός είδους αστυνόμευση. Είμαστε σίγουροι πως την ίδια στάση θα επιδείξουν και στις επερχόμενες εκλογές απαλλάσσοντας οριστικά τα μέλη της τωρινής κυβέρνησης από τον εφιάλτη της παράστασης σε δημόσιες εκδηλώσεις".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν απλά προσαγωγές αλλά συλλήψεις.Ήθελαν οπωσδήποτε να κόψουν τα φτερά σε αυτά τα παιδιά και ταυτόχρονα να τα τιμωρήσουν, γιατί έχουν το σθένος και αγωνίζονται όχι για τους εαυτούς τους, αλλά για ολόκληρη την κοινωνία.(Βλέπετε οι καθωσπρέπει νέοι πρέπει να αδιαφορούν για την καταστροφή των ζωών μας και να πίνουν καφέ στην εληας σαν σωστοί αποβλακωμένοι υπήκοοι).Παράλληλα ήθελαν να φοβήσουν τον κόσμο που άρχισε να κατεβαίνει πλάι τους στο δρόμο.Δεν θα τους περάσει.