Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΒΕΡΟΙΑ- ΄Εληξε η περιπέτεια των δυο νεαρών του ΜΠΑΡΟΥΤΙ. Τι έγινε στην ΑΔ Ημαθίας

Έληξε η δίωρη περιπέτεια των δυο νεαρών μελών του Αυτόνομου Κοινωνικού Στεκιού Βέροιας "ΜΠΑΡΟΥΤΙ" που είχαν συλληφθεί από άνδρες της Ασφάλειας γιατί έκαναν αφισοκόλληση στην πόλη!!
Αφού τους πήγαν στο κτήριο της ΑΔ Ημαθίας και τους ταλαιπώρησαν για δυο ώρες τους άφησαν τελικά ελεύθερους χωρίς να τους απαγγελθεί καμιά κατηγορία. Πως θα μπορούσε άλλωστε να απαγγελθεί κατηγορία για παράνομη...

αφισοκόλληση όταν καθημερινά γίνεται αυτή πράξη είτε από κόμματα είτε από κινήσεις είτε από ιδιώτες κλπ και πλέον έχει κατακτηθεί πολιτικά το δικαίωμα της διακίνησης των ιδεών μέσω της αφισοκόλλησης.
Χωρίς λοιπόν να υφίσταται στην πράξη κανένας λόγος συνελλήφθησαν οι δυο νεαροί για τον απλούστατο λόγο ότι η αστυνομία θέλει να εμπεδώσει, να παγιώσει ένα κλίμα τρομοκρατίας και τσαμπουκά απέναντι στον συγκεκριμένο χώρο αφού οι ιθύνοντες πολιτικοί που χαράσσουν πολιτικές θέλουν να εκμεταλλευτούν το συντηρητικό κομμάτι του πληθυσμού και τα βαθιά συντηρητικά ανακλαστικά του καθιστώντας το σύμμαχό τους στο κυνήγι του συγκεκριμένου χώρου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τα δυο μέλη του ΜΠΑΡΟΥΤΙ δέχτηκαν τις παρατηρήσεις του διοικητή τους "αφού τους πιάσατε κάντε τώρα τη μήνυση", και οι δυο ασφαλίτες αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε μήνυση.
Φαίνεται ότι δε συνεννοήθηκαν καλά και ...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει νόμος που να προστατεύει τους πολίτες από τέτοιες "άστοχες" και αυθαίρετες αστυνομικές συμπεριφορές;
Με άλλα λόγια,οι πολίτες μετά από τέτοια ταλαιπωρία μπορούν να μυνήσουν τους αστυνομικούς;

Ανώνυμος είπε...

den htan 2 htan 7

Ανώνυμος είπε...

Καλά τους κάνανε.Στο κάτω κάτω επειδή δεν συλλαμβάνονται οι υπόλοιποι παράνομοι αφισοκολλητές δεν πάει να πει ότι δεν θα εφαρμόζεται ο νόμος. Όσον αφορά τα περί "συντηρητισμού" των Βεροιέων, έχω να πω πως αν οι φιλήσυχοι,οικογενειάρχες και νοικοκυραίοι πολίτες (που δεν θέλουν μπλεξίματα) λέγονται "συντηρητικοί" τότε ναι είμαστε συντηρητικοί.

Ανώνυμος είπε...

δε ξέρω για αφισοκολλήσεις αλλά θα σας πω μια κουβέντα για αυτά τα παιδιά και κρίντε την όπως θέλετε. μέχρι πρόπερσι στις παρελάσεις βλέπαμε 10-15 αστυνομικούς, φέτος είδαμε πάνω από 100 άτομα, και το ερώτημά μου είναι αν δεν υπήρχε αυτή η βίαια αντίδραση από 20 παιδιά που είναι καθοδηγούμενα να δημιουργήσουν επεισόδια και προσέρχονται με ρόπαλα και στιλέτα νομίζοντας πως κρατούν πολιτική στάση, θα είχαμε αστυνομοκρατούμενη παρέλαση ή και οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση της καθημερινότητας; οχι , μήπως θα πρέπει λοιπόν και τα παιδιά αυτά να αναλογιστούν ποιους σκοπούς εξυπηρετου΄ν; ευχαριστώ