Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

“Ρατσιστικά κατορθώματα και ξυλοδαρμοί μεταναστών από ΑΤ Νέας Ιωνίας

Τη Κυριακή 25 Μάρτη στις 6μμ στη Πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία, Πακιστανοί μετανάστες δέχτηκαν επίθεση με βρισιές και χτυπήματα από δύο άτομα. Οι μετανάστες βγήκαν απλά από το σπίτι τους για να πάνε σε περίπτερο που βρίσκεται στη Λεωφόρο Ηρακλείου. Στο περίπτερο αντιμετώπισαν την πρώτη, φραστική αρχικά, επίθεση από δυο φασιστοειδή. Στην συνέχεια και ενώ οι μετανάστες απομακρύνθηκαν, οι μετανάστες δέχτηκαν...
επίθεση την πλατεία σημηριώτη, με γροθιές και κλωτσιές από τα ίδια άτομα που τους ακολούθησαν. Μία γυναίκα που προσπάθησε να σταματήσει την επίθεση κάλεσε την Αστυνομία του ΑΤ Ν. Ιωνίας. Οι αστυνομικοί που έφτασαν πέρασαν χειροπέδες στα θύματα της επίθεσης και εκεί στο δρόμο συνέχισαν να τους χτυπάνε από κοινού. Μάλιστα για τα άτομα αυτά οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι «είναι δικοί μας».

Μέσα στο τμήμα όπου τους προσήγαγαν τους χτύπησαν ξανά. Ένας μετανάστης που πήγε στο ΑΤ Ν. Ιωνίας για να τους δώσει τα έγγραφα τους ξυλοκοπήθηκε στη πόρτα του τμήματος.
Τραυματίες είναι οι Βασίμ, ο Αμερ, ο Φαλάκ, ο Ναβίτ και ο Νάσιρ
Δεν είναι πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ΑΤ αντιμετωπίζει ρατσιστικά μετανάστες.

Καλούμε τις Δημοτικές Αρχές, τα συνδικάτα, τις τοπικές κινήσεις, τις λαϊκές συνελεύσεις να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις και τη εγκληματική συμπεριφορά του ΑΤ Ν.Ιωνίας.
Θα υπάρξει κάλεσμα για σύσκεψη συντονισμού προκειμένου να δωθεί άμεση μαζική απάντηση στις επιθέσεις αστυνομίας και φασιστών.

-Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964
-Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος Ένωσης Μεταναστών Εργατών, Στέλιος Μιχαηλίδης, ΚΕΕΡΦΑ Νέας Ιωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: