Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο Τράγκας, ο "φύρερ" Μιχαλολιάκος και η Αριστερά- Το παιχνίδι γίνεται επικίνδυνο

Διάβασα πριν από λίγο ότι ο Τράγκας, ο γνωστός τηλεδημοσιογράφος, έχει καλεσμένο στη σημερινή βραδινή εκπομπή του στο τηλεοπτικό κανάλι που δουλεύει, τον αργχηγό της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Ν. Μιχαλολιάκο.
Επίσης, το σχετικό ειδησάριο λέει ότι αρνήθηκαν όλοι οι άλλοι που τους απευθύνθηκε πρόσκληση να πάνε στο άλλο μισό της εκπομπής εξ αιτίας της παρουσίας του φασίστα Μιχαλολιάκου εκεί.

Ο Τράγκας είναι προφανές ότι παίζει ένα...
εξόφθαλμα επικίνδυνο παιχνίδι με αποκλειστικό στόχο τη ΝΔ αφού θέλει να "πουσάρει" τη συγκεκριμένη οργάνωση, να την εμφανίσει στον πολύ κόσμο ώστε να μην επικρατήσει η πόλωση που αναπόφευκτα θα συμβεί εξ αιτίας της πολεμικής της ΝΔ τόσο προς τα δεξιά της όσο και προς τα αριστερά της.

Ο Τράγκας θέλοντας να εξυπηρετήσει τον εκλογικό στόχο του Καμμένου, να πλήξει τη ΝΔ, βάζει πλάτες στο πλέον επικίνδυνο κομμάτι του πολιτικού συστήματος, στη ναζιστική οργάνωση που είναι κοινοί δολοφόνοι οι πέριξ του αρχηγού και τώρα βλέπουμε ότι διογκώνεται η δύναμή της αφού αρκετός κόσμος δηλώνει ότι θα τους ακολουθήσει στην κάλπη τους.

Το γεγονός ότι ακόμα η Χρυσή Αυγή είναι νόμιμη είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τόσο την Αριστερά όσο και τα Κινήματα. Η οργάνωση αυτή έπρεπε τόσο σε θεσμικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο να είναι παρελθόν. Η απονομιμοποίησή της σε επίπεδο θεσμού αφαιρώντας της κάθε δυνατότητα πολιτικής ή άλλης έκφρασης και η ποινικοποίηση διάδοσης ναζιστικών ιδεών θα έπρεπε να είναι το πλαίσιο σήμερα που θα διασφάλιζε ως ένα βαθμό τα πράγματα.

Επίσης, αν η Αριστερά ξυπνούσε από τον βαθύ ύπνο που κοιμάται και αναλάμβανε δράση στους δρόμους δε θα υπήρχε έδαφος για τους Χρυσαυγίτες να καταλάβουν τους δρόμους σε γειτονιές της ΑΘήνας και να χτυπήσουν τεράστια ποσοστά στις δημοτικές εκλογές.

Ο Τράγκας έτσι κι αλλιώς είναι επικίνδυνος από μόνος του. Ένα μίγμα εθνο-πατριωτικό- μισσαλόδοξου λόγου εκφέρει χρόνια τώρα και στο όνομα της ιδιωτικής και ελεύθερης οικονομίας έκανε λεφτά, όνομα και πελατεία. Το πλαίσιο που υπήρχε το εκμεταλλεύτηκε δεόντως. Η Αριστερά και πάλι συμβιβάστηκε με το φαινόμενο.

Πήγαινε πρώτο τραπέζι πίστα στις εκπομπές του κάθε Τράγκα, Τριανταφυλλόπουλου και λοιπών του ιδίου φυράματος και μάλιστα καμάρωναν. Αντί να καταθέτουν κατά ριπάς τις ερωτήσεις τόσο στη Βουλή όσο και στον κόσμο για την ασυδοσία των καναλιών, για το ότι δεν έχουν άδειες λειτουργίας ενώ κατέχουν δημόσια περιουσία, τις συχνότητες, όλη η Αριστερά βολεύονταν στο γυαλί και διαγκωνίζονταν τα στελέχη ποιο θα πρωτοπάει.

Το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής δε λύνεται τώρα ούτε με διοικητικά μέτρα, ούτε με κατασταλτικά. Το πρόβλημα της ναζιστικής οργάνωσης, κατά την άποψή μου, έχει μόνο μία λύση. Με μια ταχεία ενημέρωση για το ποιόν ενός εκάστου εκ της ηγετικής ομάδας της Χ.Α και των ιδεολογημάτων που υποτίθεται ότι συγκροτούν τον αχταρμά της ιδεολογίας τους, ώστε ο κόσμος να αντιλήθφεί ότι έχει να κάνει με μια γκρούπα βλαμμένων και επικίνδυνων ανθρώπων που δε θα διστάσουν να στραφούν αύριο και εναντίον τους.
Ο τρόπος όμως που διάλεξε το σύστημα είναι να συνομωτήσει και να τους βάλει μέσα σ΄ αυτό με απολύτως ελεγχόμενες διαδικασίες. Πιστεύω ότι το σύστημα θέλει στη Βουλή τη ναζιστική οργάνωση αλλά πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι το κόλπο είναι πολύ μεγάλο για να το αφήσουμε να το διαχειριστούν οι Μπομπολαίοι και οι Αλαφούζοι με τους Τράγκες και τους άλλους χρυσοκάνθαρους δημοσιογράφους στο όνομα υποτίθεται της δημοκρατίας και της ελεύθερης πληροφόρησης.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω παντος εχω την εντυπωση οτι ο τραγκας τα κανει αυτα για να τσιμπησει χορηγιες απο νδ για την πεθαμενη εφημεριδα του. Οποτε κανοντας τετοιες κινησεις ο αντωνιο κομανετσι θα αναγκαστει να του δωσει το δωρακι που τοσο θελει ο τραγκας. Και μετα? Ουπ μια ωραια κωλοτουμπα απο τον κυριο

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ με τη σειρά μου θέτω το εξής ερώτημα, συμφωνώντας με τα περισσότερα απ' όσα λέει το κείμενο περί παραλείψεων από την πλευρά της Αριστεράς: Ας πούμε ότι γίνεται το μάλε βράσε και η Αριστερά αποκτά πλειοψηφία στη χώρα και καταφέρνει να φτιάξει και Κυβέρνηση, αλλά λόγω της κατάρρευσης του "κέντρου" και της ενίσχυσης των "άκρων", στο ίδιο κοινοβούλιο βρίσκεται και η Χ.Α. Η Αριστερή κυβέρνηση την ανέχεται και την πολεμάει πολιτικά (αλλά εκτίθεται γιατί δεν τη βγάζει εκτός νόμου, όπως ζητάει τόσα χρόνια) ή την βγάζει εκτός νόμου (και οδηγεί σε σφοδρή σύγκρουση, αν όχι σε εμφύλιο, με τη ναζιστοσυμμορία που θα έχει και κοινοβουλευτικό μανδύα);;