Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εργάτες εναντίον "Πρωτοβουλίας Κατοίκων" στη Στρατονίκη: Ένας βαριά τραυματίας για να λειτουργήσει το Ορυχείο

Από χθες Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012 γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσουν εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» στη θέση «Σκουριές» του όρους Κάκκαβος που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Μεγάλη Παναγία, Ιερισσός και Στρατονίκη στη Χαλκιδική. Σήμερα 20 Μαρτίου 2012, ομάδα αρχαιολόγων δοκίμασε να ξεκινήσει εργασίες αρχαιολογικών τομών αλλά γρήγορα μαζεύτηκε πλήθος κάτοικων της περιοχής για να σταματήσουν την διαδικασία.
Παράλληλα τις μεσημεριανές ώρες άρχισαν να κατευθύνονται και εργαζόμενοι της εταιρείας προς την περιοχή προφανώς με την ανοχή αν όχι με την...
παρότρυνση της εργοδοσίας.

Και ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει το δρόμο που οδηγεί στις «Σκουριές» στη θέση «Χοντρό Δέντρο» μεταξύ Παλαιοχωρίου-Μεγάλης Παναγίας, οι εργαζόμενοι «έσπασαν» το μπλόκο της αστυνομίας και έδειραν χωρίς έλεος τους κατοίκους που αντιδρούν στην περιβαλλοντική καταστροφή, κατοίκους που οι περισσότεροι εξ αυτών είναι συντοπίτες και συγχωριανοί.
Ένας κάτοικος, όπως λένε ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκεται σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης βαριά τραυματισμένος από εργαζόμενους στην εταιρεία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι προοπτικές της μνημονιακής "ανάπτυξης"
Αν δεν προλάβουμε θα τρώει ο καθένας το διοπλανό του και οι Δασκαλόπουλοι όλους μας
Δημήτρης Λαβατσής

nikos είπε...

αυτό που μου κάνει τρομακτική πολιτισμική , κοινωνική , πολιτική , τεχνοκρατική εντύπωση είναι πως στον άγιο αυτόν τόπο οπού στο Μαντεμ Λακκο πρωτοεφαρμοστηκε από το ΧΙΧ Αιώνα παγκοσμίως το …..πενθήμερο εργασίας λόγο ύπαρξης ορθοδόξων και Εβραίων εργατών … Σήμερα οι εργαζόμενοι υπό την υψηλή καθοδήγηση ενός συνταξιούχου μόνιμου αντιδημάρχου της περιοχής “εκπρόσωπο εργαζομένων”(βλεπε ΣΚΑΥ) Μοσχοπουλο και “συνδικαλιστή” (τρομάρα του ) Ζαγορακη ..με υψηλή καθοδήγηση και χρηματοδότη Κουτρα διπλ. μηχανικού(τρομάρα του) οργάνωσαν και επιτέθηκαν βίαια κατά τον ιθαγενών Τι κατάντια ζούμε σήμερα τι Αίσχος μας κυριαρχεί!!..Πως το επιτρέπει αυτό το αίσχος ο “Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ” Νικόδημος της περιοχής ??? τόσο του έλαμψε ο χρυσός της περιοχής ??