Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Κυτιοποιία “Κοσκινίδης”, ρήμαξε τα μεροκάματα !!

Μείωση μισθών κατά 17%, φτάνοντας τους μισθούς μέχρι και τα επίπεδα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλαδή τα 586 ευρώ, καθώς και κατάργηση κάθε κλαδικής σύμβασης, συναποφάσισαν η εργοδοσία της εταιρείας ΚΟΣΚΙΝΙΔΗΣ (κυτιοποιία), μαζί με τη νεοσύστατη Ενωση Προσώπων, εφαρμόζοντας στην πράξη την άγρια αντιλαϊκή και...
αντεργατική πολιτική.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι, μετά από κάλεσμα της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, έχουν πάρει πίσω τις υπογραφές που η εργοδοσία με τρομοκρατία τους εξανάγκασε να βάλουν για τη σύσταση της Ενωσης Προσώπων.

Συγκεκριμένα, στη σύμβαση προβλέπεται:

– «Ολοι οι τρέχοντες μισθοί και ημερομίσθια υπαλλήλων και εργατοτεχνιτών (βασικοί και τυχόν προσαυξήσεις λόγω απόδοσης ή ωρίμανσης) θα μειωθούν κατά 17% από 1ης Ιανουαρίου 2012 και θα παραμείνουν σταθεροί για το επόμενο ένα έτος». Η σύμβαση προβλέπει τη δυνατότητα να… ανανεωθεί.

– Οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις (υπαλλήλων γραφείων βιομηχανικών επιχειρήσεων, λιθογράφων, πρακτικών μηχανικών, πωλητών, λογιστών, οδηγών, καθαριστριών, ηλεκτρολόγων βιομηχανίας, φυλάκων και συντηρητών), «συμφωνείται να μην ισχύουν πλέον εντός της εταιρείας και παύουν να εφαρμόζονται». Με μια κουβέντα, «καταργεί όλες τις προηγούμενες υφιστάμενες συμβατικές ρυθμίσεις ατομικές ή Συλλογικές».

– Για το διάστημα ισχύος της επιχειρησιακής σύμβασης, «δεν θα δοθεί καμιά αύξηση λόγω τριετιών ή/και πολυετιών ή/και λόγω άλλου επιδόματος ωρίμανσης συνδεδεμένου με την προϋπηρεσία των εργαζομένων».
– Οι προβλέψεις αυτές «θα ισχύουν για το σύνολο του προσωπικού και για όσο διάστημα ισχύει η παρούσα υπό τον όρο ότι οι συνολικές τακτικές αποδοχές των εργαζομένων δε θα καταλήξουν να είναι ποτέ χαμηλότερες από τα ελάχιστα όρια που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ ως εκάστοτε ισχύει». Δηλαδή, με μια κουβέντα, θα υπάρχουν μια σειρά από εργαζόμενοι που θα δουλεύουν για 586 ευρώ μεικτά το μήνα, όσα δηλαδή προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6761223&publDate=22/3/2012


ΠΗΓΉ:http://ergasiakodeltio.wordpress.com/2012/03/22/%ce%ba%cf%85%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%cf%81%ce%ae%ce%bc%ce%b1%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%cf%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια: