Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» ΤΟΥΣ"ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑΣ"

ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ

Η "Οικολογία Αλληλεγγύη" εκφράζει απογοήτευση και αποτροπιασμό γιατην τραγική τροπή των γεγονότων στη Μεγάλη Παναγία της Χαλκιδικής, όπου ηεταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και οι πολιτικοί υποστηρικτές της επέλεξαν το δρόμοτης βίας εναντίον των κατοίκων, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς.

Η "Οικολογία Αλληλεγγύη" δηλώνει τη...
συμπαράστασήτης στους τραυματισμένους πολίτες και σε όσους αντιδρούν στα σχέδια καταστροφήςτου τόπου τους. Υπάρχουν πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες στην περιοχή(τουριστικές, αγροτοκτηνοτροφικές, δασοκομικές, μελισσοτροφικές,πολιτιστικές-αρχαιολογικές), οι οποίες δυστυχώς υπονομεύονται από τις σημερινέςεπιλογές της Εταιρείας, της Κυβέρνησης και της Τρόικας. Τα επενδυτικά σχέδιατης Εταιρείας θα φέρουν μόνο λίγες εκατοντάδες θέσεις εργασίας, αλλά θαυπονομεύσουν περιβαλλοντικά και οικονομικά τη μισή Χαλκιδική και το υδατικό τηςδυναμικό. Κανένα όφελος δεν θα υπάρξει για την ελληνική οικονομία, καθώς όλα τακέρδη θα φεύγουν σε Καναδούς και άλλους "διεθνείς" επενδυτές ενώ όλεςοι επιπτώσεις και η ρύπανση από τα βαρέα μέταλλα θα μείνουν για να τηνυφίστανται αιωνίως οι "ιθαγενείς" και το περιβάλλον.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της "ΟικολογίαςΑλληλεγγύης" Μιχάλης Τρεμόπουλος, δήλωσε: "Η αρπακτική και αποικιοκρατική απόσπασημεταλλευμάτων από τον τόπο μας με τη βία δεν παρέχει κανένα μέλλον και καμιάελπίδα, αλλά μας γυρνά σε προηγούμενους αιώνες. Εμείς τασσόμαστε στο πλευρό τωνκατοίκων και καλούμε την εταιρεία και την κυβέρνηση να αναθεωρήσουν τη στάσητους. Ανάπτυξη με ΜΑΤ και ξύλο δεν γίνεται. Καλούμε για μια άμεση διαβούλευσηγια ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο, για να υπάρξει ένα διαφορετικό μέλλονγια την περιοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια: