Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ- Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

Παρακολουθώ από το μεσημέρι, τότε που άρχισαν οι συμπλοκές, την συμπλοκή των οπαδών του ΚΚΕ με τους «κουκουλοφόρους», όπως τους αποκαλούν οι περισσότεροι. Παρακολουθώ τα όσα λέγονται από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, από το διαδίκτυο, τις ανακοινώσεις και δηλώσεις κομμάτων, στελεχών, πολιτών, κινήσεων.
Παρακολουθώ και καταλήγω συνεχώς στο ίδιο συμπέρασμα.
Γύρω στις έξι το απόγευμα πληροφορήθηκα το...θάνατο του 53χρονου που συμμετείχε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Μικρή σημασία έχει αν τα αίτια του θανάτου του είναι από χτύπημα (πέτρας, μολότοφ κλπ) ή παθολογικά. Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι σημειώθηκε απώλεια ζωής που υπό φυσιολογικές συνθήκες ο 53χρονος θα ζούσε κανονικά.
Είναι προφανές ότι η απώλεια της ζωής οφείλεται στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Σύνταγμα. Αυτό πλέον είναι κοινός τόπος.

Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα; Ποια είναι τα δεδομένα; Το ΚΚΕ- ΠΑΜΕ αποφάσισε, γιατί δε μπορούσε να κάνει αλλιώς, να πάρει μέρος στην πορεία και να μείνει στην πλατεία. Για πρώτη φορά έμεινε στον ίδιο χώρο με τους άλλους διαδηλωτές αφού παγίως έκανε συγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία και η διαδρομή της πορείας του ήταν διαφορετική από αυτή που έκαναν οι «ξεπουλημένοι» ρεφορμιστές…

Ακολουθώντας την δική τους, περίεργη και καθεστωτική λογική, αποφάσισαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν άλλον αν συμφωνεί, να περιφρουρήσουν τη Βουλή. Θεώρησαν ότι δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν να πλησιάσει στη Βουλή γιατί θα αναγκαστούν τα ΜΑΤ να απαντήσουν με χημικά κλπ και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να φύγει ο κόσμος, να χαλάσει η συγκέντρωση.
Μ΄ άλλα λόγια λειτούργησαν επικουρικά ως αστυνομικοί συμπαραστάτες της επίσημης αστυνομίας. Το ίδιο αποτέλεσμα εξ άλλου θέλει και το επίσημο κράτος, η αστυνομία και οι λοιποί θεσμικοί του εκφραστές: Ειρηνικές διαδηλώσεις και ειρηνικές διαμαρτυρίες.

Όταν πήγαν να περάσουν από το σημείο που είχαν στήσει το μπλόκο οι Αγανακτισμένοι οι του ΚΚΕ δεν τους το επέτρεψαν και έπεσαν οι πρώτες ψιλές. Θέλησαν να περάσουν και οι αναρχικοί που πλέον εδώ και χρόνια ονομάζονται «κουκουλοφόροι» γιατί προφανώς έτσι εξυπηρετείται καλύτερα το τηλεοπτικό μάρκετιγκ του φόβου. Βρήκαν το δρόμο κλειστό και άρχισε το ξύλο.

Ο αναρχικός χώρος σημειωτέον θεωρεί τόσο το ΚΚΕ όσο και τις άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις ως παραστάτες του συστήματος και πυλώνες του κράτους και της κρατικής βίας που αυτή μέσω της αστυνομίας φτάνει σ΄ αυτούς. Μ΄ άλλα λόγια, οι αναρχικοί θεωρούν ως αντίπαλο ότι συμβολίζει και είναι κράτος (πολιτική τάξη, αστυνομία, στρατός, και κόμματα του συστήματος). Σήμερα ήθελαν να δώσουν τη δική τους μάχη με τα ΜΑΤ που φύλαγαν τη Βουλή αλλά δεν τους επέτρεψαν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και ως αποτέλεσμα είχαμε τις συμπλοκές.

Και ρωτάω εγώ: Είδατε εσείς σε μια γενικεύμένη σύρραξη μεταξύ οργανωμένων μπλόκ να υπάρχουν κανόνες; Κατηγορούνται οι αναρχικοί ότι πέταγαν πέτρες και μολότοφ. Σωστά. Αυτά είναι τα όπλα τους αυτά χρησιμοποιούν. Οι δυνάνεις του ΚΚΕ με τι πολεμούσαν; Με λουλούδια ή με τραγούδια; Όπως φαίνεται σε δεκάδες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο δίκτυο χρησιμοποιούσαν τα κοντάρια με μαεστρία και άνοιγαν κεφάλια.
Ο πόλεμος ήταν χωρίς κανόνες και όλοι το ήξεραν αυτό πριν καν αρχίσει. Όλοι το ήξεραν ότι έτσι θα συνέβαινε αλλά οι επιτελείς του ΚΚΕ νόμιζαν ότι ο τσαμπουκάς τους θα περάσει όπως πέρασε πρόσφατα και τότε είχαν εισπράξει τα εύσημα και τα εύγε από την Κυβέρνηση και την Αστυνομία ως το ΛΑΟΣ και τον Πρετεντέρη.

Έλα ντε που δεν κερδίζονται όλοι οι πόλεμοι. Έλα ντε που οι αναρχικοί αποδείχτηκαν σήμερα πιο μαχητικοί και πιο οργανωμένοι από τις δυνάμεις του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ είχε προαποφασίσει ότι θα συγκρουστεί για να καπελώσει τους πάντες στο Σύνταγμα. Να δώσει αυτό το χρώμα στην συγκέντρωση και να δρέψει κομματικούς καρπούς στην πορεία προσεταιριζόμενο τους πολίτες ως δύναμη καταγγελίας και ευθύνης. Τους χαλούσε τη σούπα ο αναρχικός χώρος που περιφρονεί τέτοιες στημένες και γραφειοκρατικές διαδικασίες και σχεδιασμούς και το μόνο που ήθελε ήταν να συγκρουστεί με τα ΜΑΤ.

Το πιο πιθανό είναι ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δυνάμεις του ΚΚΕ να μην ήξεραν τι τους περιμένει. Πιθανόν να μην περίμεναν τέτοια αντίδραση. Πιθανόν να βαυκαλίζονταν κι όλας ότι μπορούν και ελέγχουν μια συγκέντρωση πέρα και έξω από τις δυνατότητές τους.
Όμως η ηγεσία του ΚΚΕ που αποφάσισε να κινηθεί με τον τρόπο αυτό θα πρέπει σήμερα να απολογηθεί πρώτα στους οπαδούς της και μετά στην οικογένεια του θύματος γιατί επέλεξε αυτή τη συγκρουσιακή πολιτική.
Μπορεί ένα κόμμα να «θυσιάζει» ανθρώπινες ζωές στο όνομα του μικροκομματικού σχεδιασμού του;

Διαβάζω ότι οι αναρχικοί- αντιεξουσιαστές έχουν καταστρέψει πορείες και διαδηλώσεις με τις ενέργειές τους. Να συμφωνήσω χωρίς περιστροφές. Ωστόσο, θα ήθελα να κάνουν μια προσπάθεια όλοι αυτοί που επικαλούνται αυτό το επιχείρημα να σκεφτούν το εξής απλό: Όλοι, πλην των αναρχικών, θεωρούν ως πετυχημένη μια πορεία όταν έχει κόσμο, παλμό και διάρκεια.
Αλήθεια, αναρωτήθηκαν πως θεωρούν οι αναρχικοί μια πορεία ως πετυχημένη; Αναρωτήθηκαν αν έχουν εντελώς διαφορετική οπτική για αυτές τις δράσεις; Προφανώς όχι.

Να δεχτώ ότι όλοι αυτοί εκ της Αριστεράς που καταδίκασαν τους «αλήτες», «μπαχαλάκηδες», «κουκουλοφόρους», «αναρχοδεξιούς φασίστες» κλπ σκάνε απ΄ το κακό τους που η παρουσία αυτών των ομάδων τους χαλάει τους σχεδιασμούς τους. Σε άλλον χαλάνε την πολιτική ενότητας του χώρου, σε άλλον χαλάνε το πολιτισμένο ίματζ που θέλει να παγιώσει, σε άλλον χαλάνε τη βολή του. Όμως, στον πολιτικό αγώνα που συγκυριακά γίνεται σε πολεμικές συνθήκες ο καθένας χώρος επιλέγει τις μεθόδους πάλης που θεωρεί ως προσφορότερους για να πετύχει τους πολιτικούς του στόχους.
Τόσο απλά, δημοκρατικά και πολιτισμένα.

-Πολλοί είναι αυτοί που με εγκαλούν για τις απόψεις μου με μοναδικό επιχείρημα ότι ανήκω στο κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Επειδή δε μπορώ να αντιληφθώ τη μομφή θα πω το εξής: Ανήκω σε ένα κόμμα που δεν επιβάλλει γραμμή, κομματικά καλούπια στη σκέψη και είναι μαλωμένο με τον σταλινισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Συνεπώς, υποστηρίζω την άποψή μου και σε όποιον αρέσει.


Χάρης Μόχλας.

28 σχόλια:

konstantinos είπε...

Μόνο μπράβο σου φίλε

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο. Χαϊδεψε τους αναρχοφασίστες που καπελλώνουν ότι διαμαρτυρία συμμετέχουν και χύσε και την χολή σου για το ΚΚΕ.

Την επόμενη φορά που αθώος κόσμος θα πληρώσει τις μαλακίες και τον φασισμό των "αναρχικών" απολογήσου και σ' αυτούς.

Την επόμενη φορά που θα πείς σε κάποιον να κατέβει σε πορεία και θα σου πεί "σιγά μην κατέβω στα μπάχαλα" σκέψου πόσο καλά τα κατάφερες.

δημητρης είπε...

ωραιος.

Ανώνυμος είπε...

αυτο μονο ο δεξιος και αριστερος οπορτουνισμος ειναι αδελφακια για ποιο υπουργειο ετοιμαζεστε,,,,,

Ανώνυμος είπε...

σιγα μην ειταν ανρχικοι ασφαλιτες ειταν και μαλιστα το διαβασαμε και σε δεξια εφημεριδα αλλωστε η δεξια μας εχει μαθει σε τετοια κολπα.
Οσο για αυτα τα αντι κκε συνδρομα που εχουν ορισμενοι ρεβεζιονιστες και αυτα τα εχουμε μαθει οσο για τους παρακρατικους τα ιδια δεν εγιναν και με το λαμπρακη?
η μηπως κατι φοβασε χαρη ? σε βλεπω προβληματισμενο με αυτο τον χαμο που εγινε για πες ? φοβασε κατι?

Ανώνυμος είπε...

Μόχλα, σήμερα ξεβρακώθηκες και ξεφτυλίστηκες ΠΛΗΡΩΣ!
Για μένα είσαι εξίσου συνυπεύθυνος για το θάνατο του άτυχου 53-χρονου, όπως και για το θάνατο των 4 της MARFIN.
ΑΠΛΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ (αν και η λέξη σου είναι άγνωστη)

Ανώνυμος είπε...

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ
"Θέλουμε μια αριστερά που δεν βολεύεται στα εύκολα και γι' αυτό δεν κάνει καμιά παραχώρηση ούτε στον αριστερότροπο λαϊκισμό ούτε στον μυωπικό αριστερισμό. Μια αριστερά που δεν αναλώνεται σε ανέξοδο, αδιέξοδο, και συντηρητικό επί της ουσίας καταγγελτισμό",

χαρη πες αυτα που λες που συμβαδιζουν μ αυτα που ειπε ο κουβελης ?

Ανώνυμος είπε...

Είσαι απλά γελοίος παρακρατικός. Κανένας αναρχικός δε θα δεχόταν να κάνει αυτό που έγινε σήμερα. Εκτός αν ο αναρχισμός συνδέεται με τον μηδενισμό...

Ανώνυμος είπε...

ειναι δικαιωμα καθε συνδικατου ειτε δεξιου ειται αριστερου να προστατευουν τις πορειες του
σε καμια περιπτωση ωταν το παμε προστατευει την πορεια δεν ειχε επεισοδια
αφου λοιπον δεν τους προστατευε το ΠΑΜΕ οι μπατσοι ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ Η << ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ >>?
ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΩ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ?
και δεν ειμαι κκε αλλα με αυτα που βλεπω ναι θα γινω ετσι να φοβασε χαρη ασχετα αν η δημοκρατικη αριστερα εχει κανα υπουργειο αυριο μεθαυριο

Ανώνυμος είπε...

Ωραία στελέχη έχει η ΔΗΜ.ΑΡ...Ποιά έιναι η διαφορά σας κ. ΜΟΧΛΑ από τον ΣΥΝ; Κρίμα στις προσπάθειες του κ. ΚΟΥΒΕΛΗ...Λυπάμαι, ειλικρινά.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίος. Κάπως έτσι είναι φίλε. Πικρές οι αλήθειες, ειδικά για όσους τρέφονται από φαντασιώσεις. Το ΚΚΕ κρυμμένο πίσω από ηρωϊκά κατορθώματα διαγραμμένων και αποκηρυγμένων μελών του από την εποχή των δεινοσαύρων, σκύβει δεκαετίες πάνω στην εργατική τάξη σαν βρυκόλακας, παγιδεύει και λεηλατεί, συκοφαντεί και δυσφημίζει, αυτοανακηρύσεται στην παντεταρισμένη διαρκή αιχμή του επαναστατικού δόρατος, φτύνει κάθε εργαζόμενο που δεν έχει καπελώσει, απογυμνωμένο από ιδεολογική βάση και προσανατολισμό. Ό,τι πιο μίζερο και αποστειρωμένο μπορει να βγεί από ένα τενεκέ στόκο. Κοιτούσα σήμερα τους κρανοφόρους του ΠΑΜΕ και έτσι όπως έπεφτε ο ήλιος μοιάζανε ιδια τα ΜΑΤ. Σύμπτωση?

Ανώνυμος είπε...

Για ποια δεξια μιλάτε ρε? Πλάκα μας κάνετε? Η αριστερά κυβερνάει από το 1981 και μετα! Εμφύλιος μεταξύ αριστερών έγινε αυτές τις 2 μέρες! Οι σταλινικοί με τους αναρχοαριστερούς! Εκεί κατάντησε η αριστερά την Ελλάδα μας. Χρεωκοπία, εξαθλίωση και διάλυση των πάντων!

Unknown είπε...

Εντάξει, οι αναρχικοί έχουν τις δικές τους ιδέες για το πώς πρέπει να είναι μια διαδήλωση, μπράβο, να τις χαίρονται. Από τη στιγμή, όμως, που αποφασίζουν να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ αυτές τις ιδέες στους υπόλοιπους διαδηλωτές παύουν να είναι αναρχικοί και γίνονται και αυτοί εξουσιαστές.

Giwrgos είπε...

εισαγωγη: 1)η αποψη ειναι σαν την ΜΠΙΠ, ολοι εχουν απο μια. 2) οπου λαλουν πολλοι κοκόροι, αργει να ξημερωσει 3) κλπ..κλπ... θα πω λοιπον κι εγω τα δικά μου..
κυριο θεμα: παρακολουθω τι γινεται, κι απο μεσα κι απ εξω, τα τελευταια 18 χρονια. το γεγονος οτι το κκε στις πιο σημαντικες στιγμες κανει παντα τα μεγαλυτερα λαθη, ειναι πλεον ΔΕΔΟΜΕΝΟ. αντι να βαλει νερο στο κρασι του, καθεται αυτιστικο και ταμπουρωμενο, παιζοντας το ρολο του μπατσου του συστηματος, καπελωνοντας και παραπληροφορωντας. ενω ΕΧΕΙ αγωνιστικες εναλλακτικες, κανει το μαλακα! και μενει μονιμα στη γωνια, σε ενα μιζερο 5%.θα μπορουσε καλλιστα, να κατεβει και να στησει ΑΥΤΟ τη λεγομενη 'πλατεια'. τιποτα. θα μπορουσε ΑΥΤΟ να κατεβαινει σε απεργιες και διαδηλωσεις ΑΝΟΙΧΤΕΣ και οχι σαν μπλοκαρισμενο τειχος. θα μπορουσε ΑΥΤΟ να συμβαλλει, για να ξεπερασει ο κοσμος τον εμφυτο φοβο της αντικομμουνιστικης προπαγανδας των τελευταιων 70 ετων, και οχι να δειχνει μονιμως φοβικοξυλινο και ξεπερασμενο απο τις εξελιξεις.θα μπορουσε να αλλαξει ηγεσια. θα μπορουσε να απο-ασπαστει το σταλινισμο. θα μπορουσε ΑΥΤΟ να μη βλεπει παντου ναζιστικα φαντασματα. τα εργα στον 902, ηταν τα περισσοτερα ΤΕΤΟΙΑ. δυστυχως το κκε, δεν σωζει, δεν εξελισσεται, δεν προχωραει, δεν ελκει, δεν πειθει. βαριεμαι αφορητα..οικτρα.. και την πεμπτη, επαιξε για μια φορα ακομα το ρολο του μπατσου της εργατιας υποτιθεται.. γιατι αν γινοταν μπαχαλα, θα εφευγε ο κοσμος.. αν ομως γινοταν ενα γενικευμενο μπαχαλο, με τον κοσμο στα ορια του, τοτε παιζει και να μην υπερψηφιζοταν το ν/σ.. μπορει.. και να ειχαμε και παραπανω νεκρους.. (...) εξαλλου, αποσο μπορω εγω να θυμηθω, ενα εκατομμυριο κοσμου, κατεβαινε στο δρομο μονο σε 'θλιβερα' γεγονοτα.. στην κηδεια πολιτικων καταμεσης της χουντας για παραδειγμα.. ΄΄η απεναντις σε χαρουμενα γεγονοτα.. στην πτωση της χουντας ή στο τελος του πολεμου.. τωρα, δεν υπηρχε περιπτωση.. και ρωτω.. ποιος αχρειος τολμησε να σκεφτει να καπελωσει την οργη του κοσμου? ποιος μικροπολιτικαντης τολμησε να απαγορευσει την οργη του κοσμου να εκφραστει? λυπαμαι.. λυπαμαι που το κκε παιζει ΞΑΝΑ αυτο το ρολο.. το ρολο του μαξιλαριου του συστηματος, με ανταλλαγμα την παραμονη στη βουλη, σε καποιους δημους, κλπ.. ειναι ντροπη.. επιλογος: αλλαξτε επιτελους.. οι εξελιξεις σας ξεπερνανε κι μας κανετε και κακο.. και ντρεπομαι που σας το λεω.. ειλικρινα ντρεπομαι που τα ακουει αυτη τη στιγμη η αριστερα, αντι να καθονται ΑΛΛΟΙ στο σκαμνι.. αυτα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ντε και καλά θα πρέπει να είναι ασφαλίτες; Παραβλέπετε ένα ολόκληρο κίνημα; Το κίνημα των αντιεξουσιαστών; (Όχι ότι ανάμεσά τους δεν μπορεί να παρεισφρήουν λογιών λογιών φρούτα για τις γνωστές προβοκάτσιες). Από την άλλη, το ότι οι κουκουέδες με τσαμπουκά πούλησαν εξουσία (όπως κ κάθε παρόμοια φορά) παίζοντας τους "ρυθμιστές της τάξης" αυτό δεν σας ενοχλεί; Το ότι έκαναν ντου πισώπλατα στους αντιεξουσιαστές μπουκάροντας ύπουλα από κάποιον παράπλευρο δρόμο, το παραβλέπετε; Γιατί λοιπόν αντί να εκτονώσουν την κατάσταση με κάποιον διαφορετικό τρόπο αυτοί αντιθέτως επέλεξαν να την επιδεινώσουν; Ήθελαν μήπως τις σφαλιάρες τους;
............λοιπόν, γιατί κανένας δεν τους όρισε φύλακες και ρυθμιστές σε καμία πορεία και σε καμία συγκέντρωση.
Και για να μη γίνει καμία παρεξήγηση, και να μην υπάρξει σύγχυση, ό,τι αναφέρω δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τον άτυχο άνθρωπο ο οποίος ούτως ή άλλος βρίσκονταν (όπως λέγεται) μακρυά απ' όλα αυτά τις στιγμές εκείνες...
Ας χαμηλώσουν λοιπόν το βλέμμα τους κι ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους χωρίς να ψάχνουν φαντάσματα για να ρίξουν τις ευθύνες.

"ixnostixio"

Ανώνυμος είπε...

"Μικρή σημασία έχει αν τα αίτια του θανάτου του είναι από χτύπημα (πέτρας, μολότοφ κλπ) ή παθολογικά."


έτσι λές?μικρή σημασία?

Ανώνυμος είπε...

Δουλειά του ΚΚΕ δεν είναι να φρουρεί τη Βουλή από τη λαϊκή οργή, ενώ δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά χούντα. Ούτε να προκαλεί εμφύλιο στην αριστερά και ν' αθωώνει το κράτος. Δουλειά του ΚΚΕ ήταν να προστατέψει τον Άγιο Παντελεήμονα από τη Χρυσή Αυγή, αλλά αυτό δεν το έκανε δυστυχώς. Και το να μιλάς για 'αναρχοφασίστες' θυμίζει τις σταλινικές ηγεσίες του Μεσοπολέμου, που μιλώντας για 'σοσιαλφασίστες' και 'αγροτοφασίστες' διέσπασαν τα αριστερά κινήματα, και άνοιξαν το δρόμο στο Χίτλερ. Έτσι και η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ διασπά το λαό και ανοίγει το δρόμο στις νεοφιλελεύθερες μαφίες. Καλλιεργώντας βεντέτα με την υπόλοιπη αριστερά και στοχοποιώντας το Δεν Πληρώνω, υπηρετεί το κφάλαιο. Λαέ του ΚΚΕ, ντροπή, πρέπει να την διώξεις αμέσως και να ενωθείς με τα ταξικά σου αδέλφια.

Σήμερα οι αστοί νιώθουν πως απειλούνται, επειδή ο κρατικός μηχανισμός δεν αρκεί για να τους προστατέψει, και δεν έχουν κανένα μαζικό κίνημα που να χτυπά εκείνους που αμφισβητούν την εξουσία τους, όπως έκαναν τα φασιστικά κινήματα στον Μεσοπόλεμο. Η ηγεσία του ΚΚΕ τούς προσφέρει τώρα το ΚΚΕ για ν' αναλάβει αυτόν το ρόλο, δηλαδή εκείνου του μαζικού κινήματος που θα συντρίψει την ανυπότακτη αριστερά.

Η βάση του ΚΚΕ πρέπει αμέσως να σπάσει την ενδοαριστερή πόλωση που καλλιεργεί η ηγεσία του, και ν' αντικαταστήσει αυτή την ηγεσία με μια άλλη, μαχητική και βγαλμένη μέσα από τους ενωτικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων.

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

Τεράστια η ευθύνη της κυβέρνησης για τη δολοφονική επίθεση.
Για την οργανωμένη δολοφονική επίθεση κατά της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Δημήτρη Κοτζαρίδη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει:
«Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότοφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες, επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.
Το μίσος των κουκουλοφόρων κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ εκφράζει το μένος των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Η επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος πηγάζει από κρατικές δομές, από κέντρα και υπηρεσίες. Αυτό αποδείχνει η ιστορία, αυτό δείχνει και η σημερινή βάρβαρη και δολοφονική επίθεση. Οι κουκουλοφόροι, αναρχοαυτόνομοι, φασιστοειδή ή όπως αλλιώς ονομάζονται ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το δικό της στόχο που οι δυνάμεις καταστολής, οι εκβιασμοί και οι απειλές της απέτυχαν, για να τρομοκρατήσουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Αντικειμενικά προκύπτει ότι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της Μαρφίν τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.
Ο στόχος τους ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, απέτυχε. Ετσι πρέπει να αποτύχουν τα σχέδια κυβέρνησης, μηχανισμών του συστήματος, των κομμάτων της πλουτοκρατίας, που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το εργατικό λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης που βγήκε με τη 48ωρη απεργία στους δρόμους.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη, που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τραυματίες, σε όλους όσοι υπερασπίστηκαν την εργατική λαϊκή διαδήλωση από τις προβοκατόρικες ομάδες. Καλεί το λαό να σηκώσει πιο αποφασιστικά το ανάστημά του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να συσπειρωθεί τώρα στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και τις άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία μονοπωλίων. Αυτό είναι το αντίπαλο δέος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτή είναι η δύναμη του λαού να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, τη βία και την τρομοκρατία κάθε είδους μηχανισμού καταστολής. Ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία».

Ανώνυμος είπε...

εγω αυτο που κατάλαβα σήμερα είναι οτι το κκε έχει πολύ κόσμο στη βάση του και αυτός δυστυχώς βαθιά δογματικός και χωρίς σοβαρά επιχειρήματα. όπου και να μπήκα στο διαδίκτυο προσπαθώντας να αποκτήσω μια άποψη που να έχει πολιτικό νόημα, χωρίς συναισθηματισμούς, παντού έχουν διαχύσει οι κκεδες την λύσσα τους και δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα λυθεί το ζήτημα του διχασμού που δημιουργήσανε οι ίδιοι στην κοινωνία, όταν δεν έχω δει μισή αράδα στοιχειώδους αυτοκριτικής, αλλά μόνο συνέχιση του χθεσινού πολέμου με περισσεύματα μισαλλοδοξίας σε όποιον εκφράζεται και δεν πέρνει το μέρος τους. Ενταξει, συσσωμο το κοινοβουλιο σας υπερασπίστηκε, φτανει.

Ανώνυμος είπε...

Ας μας απαντήσει το ΚΚΕ πως είναι δυνατόν ένα κόμμα που αυτοχαρακτηρίζεται επαναστατικό να προφυλλάσει το αστικό κοινοβούλικο από τον ίδιο το λαό;

Ανώνυμος είπε...

Ως γνήσιοι Ελληνες κάνουμε πάντα το ίδιο λάθος. Κρίνουμε τα γεγονότα με βάση τη συμπάθειά μας ή την αντιπάθειά μας για τους πρωταγωνιστές. Δεν είμαστε ψύχραιμοι, δεν κρίνουμε δίκαια και απλά καφενεδοποιούμε την πολιτική ζωή. Ξέρετε, στα καφενεία όλοι είναι γνώστες της αλήθειας, μόνο που η αλήθεια είναι διαφορετική για τον καθένα. Ψυχραιμία λοιπόν σύντροφοι κι κρατείστε και μια επιφύλαξη για το τί πραγματικά συνέβη. Δεν ήσασταν και μπροστά στα γεγονότα και η παραπληροφόρηση στον καταραμένο αυτό τόπο πάει σύννεφο...
Δημήτρης Κ.

Unknown είπε...

ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΥ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "Ακολουθώντας την δική τους, περίεργη και καθεστωτική λογική, αποφάσισαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν άλλον αν συμφωνεί, να περιφρουρήσουν τη Βουλή. Θεώρησαν ότι δεν πρέπει να αφήσουν κανέναν να πλησιάσει στη Βουλή γιατί θα αναγκαστούν τα ΜΑΤ να απαντήσουν με χημικά κλπ και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να φύγει ο κόσμος, να χαλάσει η συγκέντρωση.
Μ΄ άλλα λόγια λειτούργησαν επικουρικά ως αστυνομικοί συμπαραστάτες της επίσημης αστυνομίας. Το ίδιο αποτέλεσμα εξ άλλου θέλει και το επίσημο κράτος, η αστυνομία και οι λοιποί θεσμικοί του εκφραστές: Ειρηνικές διαδηλώσεις και ειρηνικές διαμαρτυρίες."

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ!!! ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΣΤΙΚΟ Η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΘΕΣΜΟ!! ΑΠΟ ΑΤΥΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΣΑΙ ΛΑΘΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη διαδήλωσή του....αν έκανε συγκεντρωση αλλού....πάλι θα κράζατε....έκατσε μπροστά στη Βουλή τόσες ώρες με τον περισσότερο κόσμο....πάλι κράζετε...όποιος ήθελε να πάει να κάψει τη Βουλή και να ρίξει την Κυβέρνηση με τραμπουκισμούς ήταν ελεύθερος να το κάνει αλλά όχι περνώντας ΜΕΣΑ από το ΠΑΜΕ. Οι φίλοι αναρχικοί (αν ήταν κιόλας αναρχικοί) μπορούν να ανατρέψουν το Γιωργάκη, τον καπιταλισμό, να κάψουν τη Βουλή, τη Βαστίλλη κλπ κλπ οποιαδήποτε άλλη μέρα...ΤΩΡΑ το σχεδίασαν ?που είχε ανακοινωθεί δημόσια η περικύκλωση?....μάλλον απευθύνεστε σε ηλιθίους...αυτά το μόνο που καταφέρνουν είναι να φοβίζουν τον απλό εργαζόμενο να διαδηλώσει και δίνουν πάτημα για ακόμα πιο άγρια καταστολή

Ανώνυμος είπε...

συμπαραστάτες της αστυνομίας επειδή περιφρούρησαν τη διαδήλωσή τους???....συγκρουσιακή πολιτική επειδή για ΠΡΩΤΗ φορά επέλεξαν να κάτσουν μπροστά στη Βουλή μαζί με τα άλλα μπλοκ και δεν έκαναν ξεχωριστή διαδήλωση???...κάτι για το οποίο τους κατηγορούσε για χρόνια όλη η αριστερά????....ΕΛΕΟΣ κύρις....μου θυμίζετε κάτι εύγλωττους πολιτικάντηδες που νομίζουν ότι επειδή χειρίζονται ωραία το λόγο μπορούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη....αυτός η ψευτοκουλτουριάρικος λόγος σας θολώνει κάπως το σκηνικό αλλά πλέον καταλαβαίνει πολύ καλά κάποιος το ρόλο που παίζουν κάποιοι σαν κι εσάς στην αριστερά...οι μάσκες έπεσαν....άκου συγκρουσιακή πολιτική....δυο χρόνια γίνονται μεγάλες διαδηλώσεις ...δεν ήταν η πρώτη...και καλά έκανε το ΠΑΜΕ και έκατσε εκεί....άλλες φορές τους φωνάζαμε εμείς οι ανοργάνωτοι που έφευγαν....κάτι τέτοια θα μας κάνουν όλους ΠΑΜΕ....μην πω και ΚΚΕ...

Ανώνυμος είπε...

Με τέτοια άρθρα λυσσαλέου αντικομμουνισμού η θεσούλα του....πολιτκού πολεμικού ανταποκριτή ειναι παραπάνω απο σίγουρη για το αρθρογράφο.
Γλυστράς επικίνδυνα στο χαφιεδισμό κε ΜΟΧΛΑ,κι εκθέτεις και το πολιτικό χώρο που σε φιλοξενεί.
Με τέτοια άρθρα μας βλέπω όλους στο ΚΚΕ,όπως είπαν και οι προηγούμενοι.

Ανώνυμος είπε...

ναι ναι προστατευατε το μπλοκ σας από τους βάρβαρους του "Δεν πληρώνω". Μπορείτε να ισχυρίζεστε ο,τι θέλετε, αλλά οι φωτογραφίες υπάρχουν και λένε άλλα. ούτε αναρχικοί, ούτε φασίστες, ουτε τίποτα. Απλοί διαδηλωτές, κοπέλες δαρμένες.

Ανώνυμος είπε...

Ακούγονται δυνατές φωνές οτι το ΚΚΕ προδίδει τη υπόθεση της επανάστασης...
Το ζήτημα ειναι αν εχει το δικαίωμα να ΚΆΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΈς ΕΚΤΙΜΉΞΣΕΙΣ.
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ.
Κανείς δε γνωρίζει τί ακριβώς συμβαίνει σήμερα γιατί κανείς δε θέλει να συμβεί κάτι, στην πραγματικότητα δε ξέρουμε ποτέ τί συμβαίνει ξέρουμε μόνο τί θα θέλαμε να συμβεί, κι είναι κάπως έτσι που γίνονται τα πράγματα. Το '17 ο Λένιν και οι σύντροφοί του δεν είπαν: Θα κάνουμε την επανάσταση επειδή θέλουμε την επανάσταση. Είπαν "Όλες οι επαναστατικές συνθήκες είναι παρούσες, η επανάσταση είναι αναπόφευκτη!" Κάναν την επανάσταση που δε θα γινόταν ποτέ εάν δεν την έκαναν και που δε θα την έκαναν αν δεν είχαν σκεφτεί ότι είναι αναπόφευκτη ακριβώς επειδή ήθελαν να γίνει. Και κάθε φορά που κάτι αλλάζει σ' αυτόν τον κόσμο είναι πάντα προς το χειρότερο! Ορίστε γιατί κανείς δεν κάνει κάτι, κανείς δεν τολμά να προκαλέσει το μέλλον! Πρέπει να είναι κανείς τρελλός για να προκαλέσει το μέλλον!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΔΟΜΕΝΑ

-Το ΠΑΜΕ είχε εξαγγείλει μέρες πριν την περικύκλωση της Βουλής
-Το ΠΑΜΕ παντού και πάντα περιφρουρεί τα μπλοκ του. (Όταν είναι στην Ομόνοια περιφρούρεί τα μπλόκ του και όχι το Χόντο που είναι δίπλα)
-Κάθε μαζική οργάνωση που σέβεται τον εαυτό της και τους άλλους πρέπει να εξασφαλίζει την περιφρούρησή της από προβοκάτορες.
-Το ΠΑΜΕ δέχτηκε δολοφονική επίθεση από ομάδες κουκουλοφόρων και μάλιστα θρήνησε και νεκρό

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ
-Κανένας δεν είχε σκοπό να εισβάλλει στη Βουλή. Αν ήθελαν θα μπορούσαν να το επιχειρήσουν μετά τις 5 όταν αποχώρησε το ΠΑΜΕ
-Από το πρωί της Πέμπτης η προσέλευση στο Σύνταγμα ήταν συνεχής. Το αίσθημα ασφάλειας που υπήρχε λόγω της μη ύπαρξης επεισοδίων έδειχνε ότι το απόγευμα θα βούλιαζε η Αθηνα από το πλήθος. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Κάποιοι το φοβήθηκαν

Ποιοί όμως;

Δεν γνωρίζω ακριβώς. Ωστόσο ένα στοιχείο που ίσως να εξηγεί πολλά σχετικά με την δράση τέτοιων ομάδων (θυμηθείτε το πως κατάφεραν και έκαψαν την Αθήνα το 2008 επί ΝΔ, ενώ τώρα -επί ΠΑΣΟΚ- τους εμποδίζει ταχα το ΚΚΕ) ειναι το εξής:

Οιομάδες αυτές "άνθισαν" τη δεκαετία του 80, ενώ έντυπά τους έπαιρναν επιχορήγηση από την ΓΓ Νέας Γενιάς (πνευματικό τέκνο του ΠΑΟΚ και του Λαλιώτη)