Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΤΟΥΛΓΑΡΙΔΗ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ

Η συνδικαλιστική παράταξη Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις τάσσονται στο πλευρό του Τουλγαρίδη και ζητάνε να σταματήσει η δίωξη.
Η ανακοίνωση της παράταξης είναι:


Να σταματήσει άμεσα η δίωξη κατά του αγωνιστή εκπαιδευτικού Κώστα Τουλγαρίδη

Με τη δίωξη του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής συνεχίζεται το κομπολόι διώξεων συνδικαλιστών που βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι σαφές ότι η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων έχει μπει στο στόχαστρο.
Η κυβέρνηση αντιδρά με διώξεις μπροστά στην όλο και πιο μαζική αντίδραση των εργαζομένων στη βαθιά αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, στην καθολική απονομιμοποίηση της πολιτικής της. Μια απονομιμοποίηση που εκφράστηκε με τον πιο σαφή τρόπο στη μετατροπή από χιλιάδες λαού των παρελάσεων για το ΟΧΙ σε όλη τη χώρα σε διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης και της υποτέλειας της στην ΕΕ, στους τραπεζίτες και το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο. Για αυτό απαντά με το μόνο όπλο που της έχει απομείνει: τον αυταρχισμό και την καταστολή.
Μια σειρά γεγονότων το τελευταίο διάστημα δείχνουν την κατεύθυνση που έχει δώσει η κυβέρνηση στους μηχανισμούς της για εκφοβισμό των εργαζομένων, για την ανάσχεση της λαϊκής οργής: πρέπει να χτυπηθούν οι πρωτοπόροι αγωνιστές για να τρομάξουν οι εργαζόμενοι. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε η δίωξη κατά του συναδέλφου Κ. Τουλγαρίδη για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια». Έτσι βαφτίστηκε η παρέμβαση για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Γίνεται φανερό ότι το νέο μισθολόγιο που συνδέει τη μισθολογική εξέλιξη με θέματα συμπεριφοράς απέναντι στους προϊσταμένους και τις επιλογές τους, έχει διαμορφωθεί και σαν όπλο διασφάλισης της φοβισμένης σιωπής των εκπαιδευτικών.
Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Αναφερόμενοι μόνο στην εκπαίδευση καταγράφουμε την κλήση σε γραπτή απολογία από την Α΄ Διεύθυνση Αθήνας του Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους του ΔΣ της ΟΛΜΕ σήμερα, μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, σαν απάντηση στις συκοφαντίες βουλευτή του ΛΑΟΣ, τη δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ Πειραιά Σάββα Σάββα μετά από παραγγελία του περιφερειάρχη εκπαίδευσης, την κλήση σε απολογία του προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας Μπάμπη Κόκλα με παραγγελία της ίδιας της υπουργού γιατί ζήτησε σε κλειστή συνδικαλιστική συνεδρίαση τη διερεύνηση καταγγελιών για την έκδοση των DVD από το υπουργείο, τη δίωξη του Παντελή Βαϊνά, αιρετού της Γ΄ Αθήνας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση κλπ.
Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση: Ο λαός δεν εκφοβίζεται. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η οργή του λαού μετατρέπεται σε τσουνάμι που παρασύρει την πολιτική της, τους πολιτικούς εκφραστές αυτής της πολιτικής και όλο το πλέγμα κυριαρχίας τους. Ας τρέμουν. Κανείς δεν θα γλυτώσει από τη λαϊκή θέληση για αλλαγή. Οι εργαζόμενοι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, την επιβίωση τους, την αξιοπρέπεια τους και τους συναδέλφους τους. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Αθήνα, 31.10.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: