Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟΙ- ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΥΓΚΟΜΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

Είναι αστείοι και το δείχνουν σε κάθε τους κίνηση, σε κάθε τους δήλωση. Η εκκοκκιστική περίοδος ολοκληρώνεται όπου νάναι, οι περισσότεροι αγρότες ήδη έχουν συκομίσει το σύνολο της παραγωγής τους και το Υπουργείο Γεωργίας δια του υφυπουργού Δριβελέγκα δηλώνει ότι τώρα αρχίζει εντατικούς ελέγχους στα εκκοκκιστήρια για να διαπιστώσουν ποια εξ αυτών δεν εφαρμόζουν το νόμο.
Να διαπιστώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ ποια εκκοκκιστήρια δεν αναρτούν κάθε μέρα σε εμφανή σημείο την τιμή αγορά του σύσπορου βαμβακιού!
Ο Υφυπουργός φαίνεται ότι έχει διάθεση για...
χιούμορ αλλά εκτίθεται μ΄ αυτά που λέει. Είναι σε όλους γνωστό και στο Υπουργείο και στον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα κ. Κανελλόπουλο ότι κανένα εκκοκκιστήριο δεν είχε αναρτημένη τιμή και όλοι τους έπαιρναν το βαμβάκι από τους αγρότες με ανοιχτή τιμή.
Αυτό που ξέρουν οι παραγωγοί είναι ότι θα πάρουν γύρω στα 50 λεπτά το κιλό, ίσως και 2-3 λεπτά στο μέλλον και από σήμερα θα πάρουν λίγο πιο κάτω γιατί η διεθνής τιμή πέφτει.
Ο Δριβελέγκας φαίνεται ότι κάνει πλάκα και δηλώνει:
"Οι έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ στις εκκοκκιστικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Στις περιπτώσεις που δεν τηρείται η ισχύουσα νομοθεσία που αφορά την παράδοση και παραλαβή του συσπόρου βάμβακος θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: