Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

Την παρακάτω απόφαση έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης (Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011):
Η Δημοτική Αρχή ουδέποτε έθεσε θέμα απόλυσης ή εργασιακής εφεδρείας του προσωπικού του Δήμου Θεσσαλονίκης....
Η Δημοτική Αρχή έχει δηλώσει και το υπογραμμίζει ότι οι οριζόντιες περικοπές θέσεων και προσωπικού, που επιβάλλει το μέτρο της «εργασιακής εφεδρείας», αποτελούν προκρούστιες πρακτικές, που αποδυναμώνουν την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Θεσσαλονίκης και την εκπλήρωση της αποστολής του προς τους δημότες της Θεσσαλονίκης. Οι πρακτικές αυτές όχι μόνο θα παρεμποδίσουν τη σύγχρονη οργάνωση του προσωπικού του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και θα δημιουργήσουν, τελικά, αντίθετο οικονομικό αποτέλεσμα, για την ίδια την κεντρική κυβέρνηση, από αυτό που επιδιώκει το σχετικό μέτρο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης δεν θα κάνει δεκτή καμία εργασιακή εφεδρεία και καμία απόλυση.

Αντ’ αυτού, η Δημοτική Αρχή θα επεξεργαστεί και θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση τη λήψη εναλλακτικών μέτρων που θα οδηγήσουν σε εντελώς ισοδύναμο αποτέλεσμα σε επίπεδο εξοικονόμησης δαπανών, χωρίς την ανάγκη εφαρμογής του μέτρου της «εργασιακής εφεδρείας».

Επιπροσθέτως, η Δημοτική Αρχή θα προτείνει στην ΚΕΔΕ να υιοθετήσει τη λύση αυτή και σύσσωμη η ΚΕΔΕ να κάνει παράσταση στην κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε περίπτωση που δεχτούμε αίτημα της κεντρικής διοίκησης για αποστολή λίστας με τα ονόματα των εργαζομένων που εντάσσονται σε εργασιακή εφεδρεία, η Δημοτική Αρχή θα συγκεκριμενοποιήσει τα μέτρα εξοικονόμησης που θα έχουν το ανάλογο οικονομικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που, ακόμη και τότε, η πρόταση αυτή δεν γίνει δεκτή, η Δημοτική Αρχή θα επανεξετάσει εκ νέου τη θέση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: