Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Θεσσαλονίκης, για την απεργία στους ΟΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για το ξεπούλημα των αγώνων και την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Οι συγκεκριμένες παρατάξεις, παρά τις κορώνες για τη συνέχιση του αγώνα, στην πράξη....
δεν υπολόγισαν τους χιλιάδες εργαζόμενους που απέργησαν, κατέλαβαν Δημαρχεία και Εργοτάξια, συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Δεν υπολόγισαν τις νέες δυνάμεις που μπήκαν στον αγώνα.

Γιατί έβαλαν τα σωματεία σε διαδικασία συνελεύσεων για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων, αφού είχαν προαποφασισμένη τη συνάντηση με την ηγεσία της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Εσωτερικών; Πραγματικά θα θέλαμε να μάθουμε συγκεκριμένα ποια ήταν τα αποτελέσματα των συνελεύσεων.

Για άλλη μια φορά φανερώνεται ο ρόλος της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ μέσα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ένας ρόλος αντίθετος με τις διαθέσεις των εργαζομένων, κόντρα στα πραγματικά τους αιτήματα. Επιβεβαιώνεται η δυσπιστία που έδειξαν οι εργαζόμενοι του Νομού Θεσσαλονίκης προς την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ πριν από 10 ημέρες στη χωματερή της Μαυροράχης. Τότε που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έβγαζε αγωνιστικές κορώνες και κάποιοι συνδικαλιστές του Νομού μας διαμαρτύρονταν γιατί είμαστε καχύποπτοι προς την Ομοσπονδία μας. Επιβεβαιώνεται η αναγκαιότητα αλλαγής συσχετισμών μέσα στην Ομοσπονδία προς μια αγωνιστική κατεύθυνση.

Καλούμε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας ΑΜΕΣΑ να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να ενημερώσει για τη λήξη των κινητοποιήσεων και τους λόγους που τους οδήγησαν σ’αυτή.

Καλούμε τα σωματεία του Νομού Θεσσαλονίκης σε συντονισμό για να πάρουμε την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας.
Εκεί που θα έπρεπε να είναι.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ KAI ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: