Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ: ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΚΝΑΤ…

ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 20/11

Στις 20/10/2011 το Κ. (κατασταλτικό) Κ.Ε. σε κοινό αγώνα με τα ματ δείχνει για άλλη μια φορά το αληθινό του πρόσωπο τραμπουκίζοντας και ξυλοκοπώντας όποιο κίνημα αλλά και ανέντακτο άνθρωπο πλησίαζε για να αντισταθεί προς την βουλή. Κάποιο κομμάτι των διαδηλωτών αντιστάθηκε στις σταλινικές κατασταλτικές μεθόδους και συγκρούστηκε αξιοπρεπώς ενάντια στα (οργανωμένα με κράνη και παλούκια) ΚΝΑΤ.....
Τα Μ.Μ.Ε (εξαπάτησης). Έπαιξαν άμεσα και αυτά τον ρόλο τους διαστρεβλώνοντας και αποκρύβοντας τα γεγονότα (όπως πάντα). Ονόμασαν και αρίθμησαν τον αντιστεκόμενο κόσμο σε 50 κουκουλοφόρους, δεν εμφάνισαν καν την δολοφονική επίθεση του Π.ΑΜ.Ε. σε διαδηλωτή και την εκτόξευση του στην πλατεία συντάγματος από 5 μέτρα ύψος, λασπολόγησαν λέγοντας ότι ο 53χρονος νεκρός εργάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από χτύπημα πέτρας ενώ η αλήθεια είναι ότι ήταν κρατική δολοφονία αφού πέθανε από τα δακρυγόνα των μπάτσων .
Το «κόμμα του λαού» με τους συνδικαλιστές του (αφεντικά σε όλους τους τομείς) τρώνε χρόνια μεροκάματα και ένσημα από τους απλούς εργάτες, ενώ το ίδιο το κόμμα απολύει τώρα τελευταία και από τον 902.
Τα πράγματα αυτά δεν γίνονται πρώτη φορά…
Μερικά παραδείγματα:

Στα 1973 με την περίφημη «Πανσπουδαστική» Νο 8 χαρακτηρίζει το Πολυτεχνείο έργο «350 προβοκατόρων του Ρουφογάλη», παρά το ότι στη συνέχεια οι δυνάμεις του μετέχουν σε αυτό.

Στις μεγάλες μεταπολιτευτικές συγκρούσεις της 21-4-1975 (ΕΚΚΕ στην αμερικάνικη πρεσβεία), 12-6-1975 (σύγκρουση οικοδόμων με αστυνομία) και 25-5-1976 (ταραχές επ’ αφορμή της ψήφισης του αντεργατικού ν. 330/1976), το ΚΚΕ καταγγέλλει τους συγκρουόμενους παγίως ως «προβοκάτορες» και «φιλοχουντικούς».

Το ΚΚΕ αντιτάσσεται σθεναρά στο μεγαλειώδες κίνημα του εργοστασιακού συνδικαλισμού και συμβάλλει στην πτώση του (1974-1977). Στις μεγάλες συγκρούσεις όπως λ.χ. στην Μάντεμ Λακκο (1977) ή στο Μαντούδι (1976) κ.ά. το ΚΚΕ παλεύει μέσα από τα κλαδικά σωματεία για να ανασχέσει τις συγκρουσιακές λογικές και πρακτικές.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις φοιτητικές καταλήψεις του 1979 συμμαχώντας με την νεολαία ΠΑΣΟΚ (εξ ου το σύνθημα του μπλοκ των καταλήψεων «ΚΝΕ, ΠΑΣΟΚ πουλάνε τους αγώνες»). Γίνεται ο αντίπαλος πόλος όλων των ριζοσπαστικών αριστερών, αυτόνομων και αναρχικών ρευμάτων μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Με τη δολοφονία του 15χρονου Καλτέζα την 17-11-1985 ξεσπά ένα αυθόρμητο και «άγριο» νεολαιίστικο κίνημα κατά της κρατικής βίας και της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (κατάληψη Χημείου, Πολυτεχνείου). Το ΚΚΕ στρέφεται σαφώς εναντίον του. Όταν καταλαμβάνεται το Πολυτεχνείο και ξεσπούν οδομαχίες με τα ΜΑΤ έξω από αυτό, το ΚΚΕ όχι μόνο καταγγέλλει τους συγκρουόμενους «αντιεξουσιαστές» (στην πραγματικότητα Άκρα Αριστερά και αναρχικοί) αλλά και δράττεται της ευκαιρίας για να ματαιώσει την πορεία διαμαρτυρίας της ΕΦΕΕ την 19-11-1985. Το σκεπτικό θα είναι και πάλι ο κίνδυνος «προβοκατσιών» κατά του κινήματος από τη δράση των «γνωστών-αγνώστων».

15/11/98 ΚΚΕς δίνει σε ασφαλίτη ριζοσπάστη οδηγώντας τον μέσα στο πολυτεχνείο.

17/11/98 Το ΚΚΕ ξυλοκοπεί και παραδίδει στα ΜΑΤ για να συνεχίσουν την δουλειά του, ανέντακτη νεολαία που είχε κατέβει στην πορεία για την εξέγερση της 17 Νοέμβριου .

2008 μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον Κορκονέα Το ΚΚΕ καταγγέλλει τους εξεγερμένους μαθητές ως προβοκάτορες .
Η οργή και η αγανάχτηση του κόσμου δεν καταστέλλετε ούτε από τους πραίτορες αλλά ούτε από τα κομματικά σκυλιά του κράτους και των αφεντικών …
Οι κρατικές δολοφονίες δεν θα μείνουν αναπάντητες.


ΤΟ ΚΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠOΡΕΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ Η΄ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ…

Βάρκιζα ΤΕΛΟΣ !!!
ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
antiexousiastes_kalamatas_messinias@hotmail.gr

antiexousiasteskalamatasmessinias

Δεν υπάρχουν σχόλια: