Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πρωτοβουλία «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη-2012»

Στην Δυτική Όχθη, οι κατεδαφίσεις των παλαιστινιακών σπιτιών είναι τμήμα μιας ανοιχτής και παράνομης πολιτικής που έχει ως σκοπό στο να αλλάξει την δημογραφική σύνθεση της περιοχής. Αυτή η πολιορκία και η βίαιη μεταφορά πληθυσμού, δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την συνεργεία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και,....
όπως έχουμε μάθει, αστυνομεύονται ακόμα και από τις ευρωπαϊκές αερογραμμές. Τα ισραηλινά εγκλήματα δεν σταματούν στον μεσαιωνικό αποκλεισμό της Γάζας.

Την περασμένη χρονιά, εκατοντάδες ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπέγραψαν το «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη-2011» για να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους να μπαίνουν στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, ήρεμα και ανοιχτά, μετά από πρόσκληση των Παλαιστίνιων οικοδεσποτών τους. Σε αυτή την πρώτη προσπάθεια, περισσότερα από 100 άτομα κατέληξαν να δέχονται επίθεση από ισραηλινούς στρατιώτες, να φυλακίζονται από τις ισραηλινές αρχές χωρίς κατηγορίες και τους απαγορεύτηκε να προχωρήσουν ειρηνικά προς την Βηθλεέμ. Σε εκατοντάδες άλλους, σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τους απαγορεύτηκε να επιβιβαστούν στις πτήσεις τους, μετά από εντολή της ισραηλινής κυβέρνησης.

Στο Παρίσι έγινε μια διεθνής οργανωτική συνάντηση ανάμεσα σε αυτούς που φυλακίστηκαν το 2011 και σε νέες ομάδες που συμμετέχουν για πρώτη φορά. Συμφώνησαν να δημοσιεύσουν ένα νέο κάλεσμα για το «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη-2012», η επόμενη φάση της εκστρατείας για να επιτρέπεται η ανοιχτή κι ειρηνική είσοδο στην Παλαιστίνη. Η εκστρατεία θα συνεχίζεται μέχρι να καταδικαστεί το γιγάντιο ισραηλινό σύστημα ελέγχου, μέχρι ο φυλακισμένος παλαιστινιακός λαός να απολαύσει το δικαίωμα να δέχεται ειρηνικούς και αλληλέγγυους διεθνείς επισκέπτες.

Το «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη-2011» σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους Παλαιστίνιους να ξανά φυτεύσουν μερικά από τα εκατομμύρια ελαιόδεντρα που έχουν καταστρέψει οι ισραηλινές αρχές από το 1967. Οι συμμετέχοντες του «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη-2012» σκοπεύουν να συμβάλλουν στο να κτιστεί ένα σχολείο.

Σας καλούμε να ενωθείτε και να στηρίξετε την ειρηνική μας δράση για να διασφαλίσουμε το θεμελιώδες δικαίωμα να ταξιδεύουμε: η αποτυχία του Ισραήλ να παραχωρήσει αυτό το ελάχιστο δικαίωμα θα σημαίνει πως τράβηξε ακόμα μια κόκκινη γραμμή στην άρνηση του για τα παλαιστινιακά δικαιώματα.

Πάρτε μέρος στο «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη-2012», που θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου με πτήσεις από πολλά διεθνή αεροδρόμια προς την κατεχόμενη Παλαιστίνη, με αναγκαστικό σταθμό το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.

Πάρτε μέρος στην πτήση της 15ης Απριλίου για Παλαιστίνη μέσω Τελ Αβίβ
Προσθέστε τον όνομα σας, το όνομα της οργάνωσης σας, του εργατικού συνδικάτου, της ομάδας σας κλπ στην λίστα με τους υπογράφοντες, που στηρίζουν την έκκληση: Welcome to Palestine Initiative 2012 (English).
Προωθήστε την έκκληση και σε άλλες ομάδες ακτιβιστών
Επικοινωνία
ΗΠΑ: palestine2012us@gmail.com
Αγγλία: contact@welcometopalestine.info ή uk@bienvenuepalestine.com

Η έκκληση στα ελληνικά



Εμείς οι υπογράφοντες, υποστηρίζουμε και υπογράφουμε το κάλεσμα της πρωτοβουλίας «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη -2012» που καλεί τους υποστηρικτές των ανθρωπίνων και εθνικών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων σε όλο τον κόσμο, να επισκεφθούν την Παλαιστίνη το Πάσχα του 2012.

Ο μόνος δρόμος για να περάσεις στην Παλαιστίνη είναι μέσω των ισραηλινών σημείων ελέγχου. Το Ισραήλ έχει μετατρέψει την Παλαιστίνη σε μια τεράστια φυλακή, αλλά και οι κρατούμενοι έχουν το δικαίωμα να δέχονται επισκέπτες.

Η Πρωτοβουλία «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη -2012», για ακόμα μια φορά θα προκαλέσει και θα αμφισβητήσει την πολιτική του Ισραήλ. Μία πολιτική απομόνωσης της Δυτικής Όχθης, που παράλληλα επιτρέπει στις παραστρατιωτικές οργανώσεις των εποίκων και στις οργανώσεις του στρατού να διαπράττουν βίαια εγκλήματα εναντίον ενός ουσιαστικά ανυπεράσπιστου και άμαχου πληθυσμού.

Καλούμε τις κυβερνήσεις να υποστηρίξουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων να δέχονται επισκέπτες και το δικαίωμα των πολιτών τους να επισκεφθούν ελεύθερα την Παλαιστίνη.

Οι συμμετέχοντες στο «Καλώς ήρθατε στην Παλαιστίνη -2012» έχουν ζητήσει να τους επιτραπεί να περάσουν μέσα από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ χωρίς εμπόδια ώστε να περάσουν στην Δυτική Όχθη για να συμμετάσχουν σε ένα έργο που θα ωφελήσει τα παιδιά διαμέσου του δικαιώματος στην εκπαίδευση.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ:

Desmond TUTU
Ronnie KASRILS
Noam CHOMSKY
Tony BENN
John PILGER
Stéphane HESSEL
Nawal Al SADAAWI
Nurit PELED ELHANAN
Sam BAHOUR
Jonathan COOK
Vauro SENESI
AbdelFattah ABU SROUR
Jacques NENO
Xavier RENOU
Nicole KIIEL-NIELSEN
Mrg Jacques GAILLOT

Πηγή: www.welcometopalestine.info 19 Οκτωβρίου 2011

αναδημοσίευση από intifada

Δεν υπάρχουν σχόλια: